Pelkoon kyllästynyt kansa jalkautui osoittamaan mieltään Nigeriassa – maan presidentti myöntää epäonnistuneensa väkivallan torjunnassa

1:44
Osa vuonna 2014 kaapatuista koulutytöistä on vieläkin kateissa. Boko Haram julkaisi videon kaapatuista tytöistä vuonna 2016.

Boko Haramin ikeessä elävä kansa on kyllästynyt epävakauteen.

Nigerian presidentti Muhammadu Buharimyönsi, ettei ole onnistunut päättämään massa vallitsevaa epävakautta, kuten lupasi astuttuaan virkaan vuonna 2015.

Buhari sanoi televisiopuheessaan, että taistelut jihadistisen äärijärjestön Boko Haramin kanssa maan pohjoisosissa ovat tahattomasti levittäneet väkivaltaa muillekin alueille.

BBC Newsin mukaan hän välitti puheessaan syvimmät osanottonsa väkivaltaisuuksissa kuolleiden perheille.

– Otan osaa kansalaistemme perheiden ja ystävien, naisten ja lasten puolesta, jotka ovat olleet näiden järjettömien kidnappauksien ja murhien uhreja, Buhari sanoi.

Vuonna 2014 toteutetuista koulutyttöjen kaappauksista tunnettu islamistinen terrorijärjestö Boko Haram on aktivoitunut Nigeriassa viime kuukausina, vaikka vuonna 2015 Buhari sanoi armeijan käytännössä päihittäneen järjestön.

Kymmeniä hyökkäyksiä

Tänä vuonna Boko Haram on tehnyt kymmenittäin hyökkäyksiä maan koillisosissa.

Jihadistit ovat vallanneet niin armeijan tukikohtia kuin kokonaisia kyliä. Samalla he ovat ryöstäneet aseita, ruokaa ja lääkkeitä.

Järjestö on toteuttanut hyökkäyksiä ja kidnappauksia sittemmin myös Nigerian luoteisosissa.

– Valitettavasti, kuten useimmissa konflikteissa, jotkut nigerialaisista rikollisista ovat käyttäneet hankalaa tilannetta hyväkseen. Aion tehdä kaikkeni taatakseni turvallisuuden.

Buharin puheen aikaan turhautuneet nigerialaiset halki maan osoittivat mieltään turvattomuuden takia.

Turvallisuusviranomaiset ovat viime aikoina hyökänneet mielenosoittajien kimppuun ja mielenosoitusten järjestäjiä on pidätetty.

Osa kansalaisista näkee mielenosoittajien rusikoinnin maan hallinnon yrityksenä tukahduttaa kritiikki.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja