Pelaajien yölliset puuhat kostautuivat tylysti, naisten kanssa rietastelu suuren MM-kisayllätyksen taustalla – "Heillä ei ollut puhtia"

Nigeria hurmasi monet katsojat jalkapallon MM-kisoissa vuonna 1998. Sensaatioon matkalla ollut joukkue koki kuitenkin yllättävän tappion jo heti ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Tanskan käsittelyssä. Joukkueen yölliset seikkailut kostautuivat karusti.

Nigeria marssi oman alkulohkonsa ykköseksi ennen Paraguayta, Espanjaa ja Bulgariaa. Neljännesvälierissä joukkue sai vastaansa Tanskan, joka oli kuitenkin lopulta selvin 4-1-lukemin ”Kotkia” parempi.

Nigeria lähti otteluun suurena ennakkosuosikkina, joten tyly tappio yllätti monet jalkapalloihmiset. Turnauksen aikana liikkui huhuja, että Nigerian joukkue viihtyi erittäin hyvin Ranskan yöelämässä. Joukkueen puolustaja Taribo West ei muista öisiä baarireissuja, mutta myöntää joukkueen pelaajien viettäneen yönsä riettaasti.

– Luin raportteja, että joukkue olisi vieraillut yökerhoissa ja ajanut limusiinilla MM-kisojen ajan, mutta rehellisesti sanoen en tiedä siitä mitään, West toteaa The Punchin haastattelussa.

– Tiedän kuitenkin, että osa pelaajista toi salaa naisia leiriimme. Minä näin sen. Naiset olivat afrikkalaisia, jotka olivat tulleet katsomaan turnausta ja rakastuneet joukkueeseemme lohkovaiheen suoritustemme ansiosta. Tästä syystä pelaajien oli helppoa houkutella heidät huoneisiinsa, West muistelee.

Villisti vietetyt yöt naisseuralaisten kanssa osoittautuivat lopulta kohtalokkaiksi. Pitkäksi venyneet yölliset puuhat näkyivät nigerialaisten kintereissä, eikä Nigeria pysynyt ratkaisuottelussa vastustajansa vauhdissa.

– Sen takia pelipäivänä suurimmalla osalla pelaajista ei ollut puhtia pitää tanskalaisia kurissa. He olivat väsyneitä, kun olivat rasittaneet itseään edellisenä yönä naisten kanssa. Minä huusin heille kentällä ja olin todella vihainen heille. He tekivät kaiken tämän, koska luulivat, että voitamme Tanskan, West kiroaa.

Lue myös:

    Uusimmat