Mainos

Pekkarinen: Mahdollisuudet taantuman nujertamiseen ovat nyt paremmat

Hallituksen elvytyspaketti on saanut myönteisen vastaanoton elinkeinoelämältä.

Elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen arvioi Huomenta Suomessa, että Suomella on nyt paremmat lähtökohdat taantuman nujertamiseen edelliseen lamaan nähden.

Yritysten luotottamista edistävän tukipaketin rinnalla veronkevennykset tukevat kotimaisen kysynnän kasvamista.

Pekkarinen arvioi, että kotimainen kulutuskysyntä voi ainakin osittain kompensoida ulkomaisen kysynnän heikkenemistä.

- Suomalaisilla on enemmän käytettävissä olevia varoja kuin aikaisemmin. Tulot lisääntyvät ja verotus vähän kevenee ja tästä syystä kotimarkkinakysyntää yritetään elvyttää ja saada aikaan se että mahdollisimman moni saa työtä Suomessa. Kun kansainvälinen markkina tulee alaspäin, niin tätä kotimaista kysyntää yritetään nostaa ylöspäin.

Tätä kautta voidaan Pekkarisen mukaan varmistaa mahdollisimman monen työpaikan pysyminen.

Ihmiset ovat varovaisia ja vaikka käytettävissä olevia varoja tulee enemmän, ne laitetaan ennemmin säästöön kuin kulutukseen. Tätä ei voi Pekkarisen mukaan kritisoida mutta hän rohkaisee kuitenkin kuluttamaan.

- Kannattaa muistaa, että Suomessa kansantalous on ollut ylijäämäistä ja kotitaloudetkaan eivät ole meillä velkaantuneet niin kuin esimerkiksi 1980-90 lukujen vaihteessa. Silloin oltiin rajusti velkaantuneita ja korot nousivat pilviin. Nyt korot tulevat kokoajan alas ja eivätkä kotitaloudet ole niin velkaantuneita. Tässä suhteessa vaara ei ole samansuuruinen kuin 1990-luvulla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.