Mainos

Pekkarinen jarruttelee liikaa intoa porvariyhteistyöhön

Keskustan Mauri Pekkarinen haluaa toppuutella "porvarihurmaa", joka hänen mukaansa on syntynyt keskustan ja kokoomuksen mahdollisesta yhteistyöstä tulevissa presidentinvaaleissa.

Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen sanoo Aamulehden ja Turun Sanomien haastattelussa, että ennen keskustan ja kokoomuksen "pidemmälle menevää riiustelua" on päästävä paremmin selville kokoomuksen ehdokkaan Sauli Niinistön tavoitteista.

Niinistöltä Pekkarinen haluaa vastauksia niin Nato-jäsenyyttä kuin presidentin valtaoikeuksia koskeviin kysymyksiin. Myös Niinistön Eurooppa-politiikasta Pekkarinen haluaisi saada selvyyden.

Pekkarinen on huolissaan myös porvariyhteistyö-hankkeen uskottavuudesta. Hänen mukaansa Niinistö oli yksi pääsyyllisistä silloin, kun Esko Aho pyrki presidentiksi ja Niinistön johtama kokoomus ei tukenut häntä kamppailussa Tarja Halosta vastaan.

Pääministeri Matti Vanhasen mahdollisuudet presidenttikisassa eivät Pekkarisen arvion mukaan ole menneet avioerouutisen tuoman mediakohun mukana. Päinvastoin hän ennakoi, että tilanne voi kääntyä Vanhasen sympatiaeduksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.