Pekka Rinteen uran toinen NHL-valmentaja sai 600 voittoa täyteen: "Hän on vaikuttanut meihin paljon"

Vuodesta 2005 asti Nashville Predatorsin NHL-organisaatioon kuulunut Pekka Rinne on pelannut NHL-urallaan aina samassa seurassa, ja vain kahden päävalmentajan alaisuudessa. Se toinen, Peter Laviolette, otti Colorado Avalanchea vastaan uransa 600. voiton. 

Rinne oli vahvasti avittamassa Laviolettea hienoon saavutukseen. Rinne oli jälleen Predatorsin kantavia voimia 35 torjunnallaan, kun Colorado Avalanche kaatui 4–1. 

Vuonna 1998 NHL:ään liittyneen Predatorsin valmentajien lista on lyhyt. Barry Trotz työskenteli Nashvillessä vuoteen 2014 asti, minkä jälkeen Laviolette otti vetovastuun. 

Pekka Rinne sanoi Predatorsin nettisivujen haastattelussa, että hän kuuli Lavioletten rajapyykistä vasta pelin jälkeen. 

– Siisti homma, 600 voittoa on iso määrä valmentajalle. Hän on vaikuttanut meihin paljon. Kaikki jätkät ovat onnellisia hänen puolestaan. 

Kunnioitus lieneen molemminpuolista, sen verran hyviä palveluksia Rinne on tehnyt valmentajalleen. Rinne ja Laviolette olivat yhdessä Stanley Cupin finaalissa vuonna 2017. 

Laviolette on vasta toinen amerikkalaisvalmentaja, joka on yltänyt 600 voittoon NHL:ssä. Aiemmin Laviolette työskenteli New York Islandersissa, Carolina Hurricanesissa ja Philadelphia Flyersissä.

Laviolettella on aktiivivalmentajista seitsemänneksi eniten voittoja. Kaikkiaan 600 voittoon on NHL:n historiassa päässyt 20 valmentajaa.

Lue myös:

    Uusimmat