Pekka Rinne pysäytti Patrik Laineen Winnipegin – Salomäen taklauksesta kunnon mylläkkä

Viime kevään NHL:n playoffparin kohtaamisesta muodostui tulinen taistelu, jossa Nashvillen Pekka Rinne onnistui nollaamaan Winnipeg Jetsin 3-0-voitossa.

Ottelun ykköstähdeksi valittu Rinne torjui ottelussa 29 laukausta. Hän oli iskussa varsinkin ensimmäisessä erässä, mutta jäi toisessa vähemmälle työtaakalle.

Keskittymisen pitäminen ei kuitenkaan tuottanut Rinteelle vaivaa, sillä muistot viime keväänä seitsemänteen peliin edenneestä konferenssin välierästä olivat tuoreessa muistissa.

– Tällaista joukkuetta vastaan on vain niin keskittynyt ja muistaa edelleen playoffit. Sitä yrittää vain pysyä pelissä mukana ja toivoa, että jätkät hoitavat homman, Rinne kommentoi ottelun jälkeisessä kaukalohaastattelussa.

– Se oli nopea peli. Ensimmäinen erä mentiin päästä päähän. Hauska matsi pelata, Rinne sanoi.

Patrik Laine laukoi vain kerran Nashville Predatorsin maalia kohti. Suomalaistähdelle ottelu oli kolmas putkeen ilman osumaa sen jälkeen, kun hän oli iskenyt kauden avausmaalinsa heti ensimmäisessä kamppailussa.

Nashvillen hyökkääjä Miikka Salomäki heitti bensaa jo valmiiksi liekehtivään iltaan toisen erän lopun taklauksellaan. Puolustaja Jacob Troubalta maalin edessä mailasta kasvoihin saanut Salomäki niittasi vihellyksen jälkeen Winnipegin Nikolaj Ehlersin selästä laitaan, mikä käynnisti Jetsin päässä hurjan tappelun.

Ehlers ei osunut laitaan vaarallisella tavalla, mutta Winnipegin pelaajille teko oli silti liikaa. Jäähyjä tuomittiin nujakan jälkeen tämän tästä. Jetsin pelaajista Tyler Myers, Ben Chiarot ja Mark Scheifele saivat kaikki käytösrangaistukset toisen ja kolmannen erän aikana.

Lue myös:

    Uusimmat