Heti lävähti! Patrik Laineesta Winnipegin sankari: tulitti maaleja ja tappeli – "En halunnut tuhlata niitä"

Siirtohuhujen saattelemana NHL-kauteen astellut Winnipeg Jetsin suomalaishyökkääjä Patrik Laine ei arkaillut kauden avausottelussaan.

Pääkuvan videolta voit katsoa Patrik Laineen tehot 2+1 ja Sebastian Ahon hienon esityön Carolinan voitossa.

Jets voitti Calgary Flamesin jatkoajan jälkeen maalein 4-3 ja Laine oli monessa mukana.

Yhdessä Kyle Connorin ja Paul Stastnyn kanssa hyökännyt Laine iski ensimmäisen osumassa avauserässä noin seitsemän minuutin pelin jälkeen, kun tamperelaisen rannelaukaus tasoitti pelin lukemiin 1-1.

Toisen erän lopussa Laine alusti Jetsin 3-3-tasoitusmaalin kahden miehen ylivoimalla. Osumasta vastasi Kyle Connor.

Erän loppuvaiheilla Calgaryn Noah Hanifin taklasi Connoria selkään. Tämä oli Laineelle liikaa, joka puolusti joukkuetoveriaan pudottamalla hanskat. Tuomarit ehtivät Laineen ja Calgaryn raikulipojan Matthew Tkachukin väliin kuitenkin jo alkuvaiheessa.

Jatkoajalla nähtiin taas parasta Lainetta. Vasenta laitaa nousseen hyökkääjän ensimmäinen laukaus epäonnistui, mutta jälkimmäinen puhui tappavasti maalin takanurkkaan.

Laine valittiin kahden maalin ja syötön myötä ottelun parhaaksi pelaajaksi.

– Maalien tekeminen on aina hauskaa. Olen ikävöinyt sitä. Harjoitusleirillä maaleja ei syntynyt liikaa, en halunnut tuhlata niitä, Laine väritteli TSN:n haastattelussa.