Pekka Pouta: "Tänään puita kaatuu – laajat sähkökatkot ovat mahdollisia"

Maan etelä- ja itäosissa saattaa esiintyä tänään voimakkaita, 15–20 metriä sekunnissa puhaltavia puuskia, kertoo Ilmatieteen laitos viestipalvelu X:ssä.

Fintrafficin tieliikennekeskus varoittaa huonoista ajokeleistä monin paikoin. Erityisesti Kymenlaaksoon, Etelä-Karjalaan ja Etelä-Savoon on odotettavissa päivällä vaarallisen voimakasta tuulta.

MTV Uutisten meteorologin Pekka Poudan mukaan tänään päivällä "puita kaatuu Kaakkois-Suomessa".

– Laajat sähkökatkot ovat mahdollisia Itä-Suomessa, Pouta lisää.

Autoilijoiden riesana ovat voimakkaiden tuulten lisäksi runsaat sateet. Ilmatieteen laitos on antanut sadevaroituksen Uudellemaalle, Päijät-Hämeeseen, Kymenlaaksoon, Etelä-Karjalaan, Etelä-Savoon ja Pohjois-Karjalaan. Uudellamaalla, Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa on lisäksi voimassa tulvavaroitus.

Sääpalvelu Forecan mukaan etelässä ja idässä vettä voi sataa iltaan mennessä jopa 25–50 milliä. Eniten vettä saataneen Etelä-Savossa.

–  Puuskittainen tuuli ja vesisateet ovat yhdistelmä, jonka takia kannattaa varata nyt selkeästi enemmän aikaa esimerkiksi työmatkaliikenteeseen, muistuttaa Fintrafficin liikennekeskuspäällikkö Sanna Piilinen tiedotteessa.

Lue myös: 

Iskeekö huomenna myräkkä vai kunnon myrsky? Pekka Pouta kertoo, mitä sääkartat nyt lupaavat 6:32
Myräkkä vai kunnon myrsky? Näin Pekka Pouta arvioi keskiviikon säätä tiistaina.

Lue myös:

    Uusimmat