Näin Valtteri-myrsky iskee Suomeen: jopa 40 senttiä lunta, sähkökatkoksia ja äärimmäisen kehnot ajokelit

Viikonloppuna luvassa kunnon talvimyrsky – hiihtolomille lauhempaa säätä 5:14
Viikonloppuna luvassa kunnon talvimyrsky, katso meteorologin vinkit autoilijoille videolta!

Tuleva lumimyräkkä aiheuttaa hankalat ajo-olosuhteet. Ajokelit huononevat koko maassa lukuun ottamatta Keski- ja Pohjois-Lappia.

Suomeen saapuu viikonloppuna Valtteriksi nimetty lumimyräkkä.

Lauantain ja sunnuntain aikana matalapaineen keskus tuo lähes koko maahan runsaita lumisateita, voimakkaita tuulenpuuskia ja myrskyä merialueille.

Lunta tulee viikonlopun aikana maan etelä- ja keskiosiin 20–30 senttiä, Uudellemaalle ja Satakuntaan jopa 30–40 senttiä.

– Nyt näyttää villiltä viikonlopulta sään puolesta. Myrsky sieltä on tulossa ennusteiden perusteella, meteorologi Jenna Salminen kommentoi MTV Uutiset Liven säälähetyksessä.

Voimistuva tuuli yhdessä lumisateen kanssa luovat haasteelliset olosuhteet myös liikenteeseen. Ajokelit huononevat koko maassa lukuun ottamatta Keski- ja Pohjois-Lappia.

– Näkyvyys heikkenee lumen puolesta, tiet ovat jäisiä ja lumisia monin paikoin. Jos lähtee kerran liikenteeseen niin saa olla valppaana.

Fintrafficin tieliikennekeskus muistutti perjantaina, että lumipyry kasvattaa onnettomuusriskiä liikenteessä.

Odotettavissa sähkökatkoksia

Ilmatieteen laitoksen meteorologi Jari Tuovisen mukaan odotettavissa voi olla myös sähkökatkoksia. Suomen lounaisilla merialueilla tuulet yltävät myrskyksi asti ja merellä tuulee jopa yli 23 metriä sekunnissa.

Rannikoilla saattaa esiintyä tuulenpuuskia, jotka yltävät yli 20 metriin sekunnissa.

Vain Keski- ja Pohjois-Lapissa lumisateet jäävät vähäisiksi. Myös lounaisrannikolla ja Turun seudulla osa sateesta voi tulla vetenä tai räntänä.

Lue myös:

    Uusimmat