Pekka Katajan murhan yrityksestä uutta tietoa: Pahoinpitelijät unohtivat asuntoon postipaketin, josta löytyi epäiltynä olevan poliitikko Teemu Torssosen sormenjälki

Vaalipäällikkö Pekka Katajan murhan yrityksestä uutta tietoa – epäillyn sormenjälki löytynyt 0:53

Perussuomalaisten vaalipäällikköön Pekka Katajaan kohdistuneen murhan yrityksen tutkinnan yksityiskohdista on uutta tietoa.

MTV Uutiset kertoi marraskuun alussa, että rikoksesta epäiltynä ja vangittuna olevan jyväskyläläisen kaupunginvaltuutetun Teemu Torssosen sormenjälki on löytynyt esineestä, joka Katajan pahoinpitelijöiltä jäi tämän asuntoon väkivaltarikoksen yhteydessä.

MTV Uutisten tietojen mukaan tuo kyseinen esine on se postipaketti, jota Katajan ovella ollut mies sanoi olevansa tuomassa Katajalle heinäkuisena aamuna.

Pekka Katajan murhan yritys tapahtui 17. heinäkuuta. Katajan kertoman mukaan hän näki kotiovensa ovisilmästä miehen, jota ei tuntenut entuudestaan.

Tämä sanoi olevansa tuomassa Katajalle perussuomalaisten puoluetoimistolta postipakettia, jossa olisi vaaliesitteitä.

Mies pyysi ensin saada nähdä Katajan henkilöllisyystodistuksen. Kun Kataja oli käynyt hakemassa todistuksen ja raotti ovea, rappukäytävän katveesta oven takaa Katajan kimppuun hyökkäsi toinen mies.

Katajaa pahoinpideltiin asunnossa rajusti sekä potkimalla että jollain astalolla, mahdollisesti vasaralla tai sen kaltaisella tekovälineellä.

Katajan kimppuun käyneet olivat väkivaltateon jälkeen ja poistuessaan asunnosta unohtaneet tuomansa postipaketin eteiseen, todennäköisesti huolimattomuuttaan. Moka oli sikäli paha, että myöhemmin poliisin teknisessä tutkinnassa paketista löytyi Teemu Torssosen sormenjälki.

Tiettävästi paketti ei edes sisältänyt väitettyjä vaaliesitteitä. Kataja kertoo MTV Uutisille, että poliisi oli kysynyt häneltä paketista silloin, kun hän oli saamiensa vammojen takia sairaalahoidossa.

Epäiltyä mahdollisesti vielä vapaalla

Tekijöiden asuntoon jättämästä tai unohtamasta paketista löytynyt sormenjälki sitoo Torssosen siis teknisesti tapahtumaan, mutta siitä ei voi tehdä suoraa johtopäätöstä, että Torssosen itse olisi ollut Katajan asunnossa tapahtuma-aikaan. Hän on kuitenkin ollut jo kuukausia vangittuna epäiltynä todennäköisin syin Pekka Katajan murhan yrityksestä.

Torssosen lisäksi vangittuna ja murhan yrityksestä todennäköisin syin epäiltynä on toinenkin mies.

KRP:n tutkinnanjohtaja Jussi Luoto ei halua kommentoida tutkinnan yksityiskohtia eikä myöskään sitä, mikä Torssosen ja toisen vangitun miehen epäilty rooli Katajan murhan yrityksessä on.

– Tutkinta jatkuu ja edelleen todennäköistä on, että myös vapaalla on vielä henkilö tai henkilöitä, joilla on osallisuutta tekoon, Luoto sanoo.

Poliisitutkinta valmistuu tammikuun loppupuolella. Syytteen noston määräpäivä on 9.helmikuuta.

Luvattomia aseita ja nimilista

MTV Uutiset kertoi marraskuun alussa myös, että jutussa aiemmin epäiltynä ja vangittuna olleen Torssosen tukijan ja äärioikeistovaikuttajan Tero Ala-Tuuhosen asuntoon tehdyssä kotietsinnässä löytyi luvattomia aseita sekä A4-kokoinen asiakirja, jonka otsikkona oli "Päärosvot". Otsikon alla oli Katajan kuva ja kotiosoite.

Tiedot kävivät ilmi Ala-Tuuhosen vangitsemisvaatimuksesta. MTV Uutiset sai vangitsemisvaatimuksen käräjäoikeudelta sen jälkeen, kun poliisi oli ilmoittanut, ettei Ala-Tuuhosta enää epäillä murhan yrityksestä.

Myös Torssonen on kiistänyt rikoksen.

Lue myös:

    Uusimmat