Pehmeät Pitaleivät Sieni-kasvistäytteellä

Pitaleivät tuovat vaihtelua hampurilaiskulttuuriin. Pita on perinteinen esimerkiksi Turkissa, Bulgariassa ja Kreikassa sekä koko Lähi-Idässä ja Pohjois-Afrikassa.

Pitat kohoavat paistettaessa muodostaen onton taskun, joka voidaan leikata auki ja täyttää Durumvehnäjauho antaa pitaleipätaikinaan hyvää rakennetta, jolloin pitan taskun muodostuminen onnistuu parhaiten.

Erilaisin maustein tai maustekastikkein saat vaihtelua pitaleipään. Yksi maukas pitaleipä sisältää 240 kcal.

Ohjeesta 8 kpl:

2½ dl vettä

25 g tuorehiivaa

1 tl suolaa

2 rkl rypsiöljyä

2 dl Myllyn Paras Durumvehnäjauhoja

2½ dl Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja

1 dl Myllyn Paras Täysjyvävehnäjauhoja (graham)

Sieni-kasvistäyte:

1 l kantarelleja

½ rkl rypsiöljyä

1 punasipuli

n. 300 g parsakaalinkukintoja

100 g fenkolia suikaleina

1 dl porkkanaa ohuina suikaleina

½ tl cayennepippuria

½-1 tl viherpippuria

1½ tl yrttisuolaa

100 g raejuustoa

Tee näin:

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot ja alusta hyvin taikinaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Jaa kohonnut taikina 8 osaan ja pyörittele ne pulliksi. Kauli pullat mataliksi pyöreiksi pitaleiviksi (halkaisija 15 cm).

2. Anna leipien kohota leivinliinalla peitettyinä lämpimässä paikassa puolisen tuntia. Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Onnistuneet pitaleivät kohoavat uunissa kypsyessään korkeiksi ”kupliksi”, leipiä ei saa pistellä.

3. Haihduta puhdistetuista ja pilkotuista kantarelleista ylimääräinen kosteus kuumassa pannussa. Lisää öljy ja paloitellut kasvikset. Paista ainekset nopeasti niin, että kasvikset eivät pehmene liikaa. Lisää mausteet ja tarkista maku. Täytä pitaleivät sieni-kasvisseoksella ja raejuustolla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat