Pitaleivät tuovat vaihtelua hampurilaiskulttuuriin. Pita on perinteinen esimerkiksi Turkissa, Bulgariassa ja Kreikassa sekä koko Lähi-Idässä ja Pohjois-Afrikassa.
Pitat kohoavat paistettaessa muodostaen onton taskun, joka voidaan leikata auki ja täyttää Durumvehnäjauho antaa pitaleipätaikinaan hyvää rakennetta, jolloin pitan taskun muodostuminen onnistuu parhaiten.
Erilaisin maustein tai maustekastikkein saat vaihtelua pitaleipään. Yksi maukas pitaleipä sisältää 240 kcal.
Ohjeesta 8 kpl:
2½ dl vettä
25 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä
2 dl Myllyn Paras Durumvehnäjauhoja
2½ dl Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja
1 dl Myllyn Paras Täysjyvävehnäjauhoja (graham)
