Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Pehmeät Pitaleivät Sieni-kasvistäytteellä

Myllyn Paras
Julkaistu 11.04.2013 13:22

Pitaleivät tuovat vaihtelua hampurilaiskulttuuriin. Pita on perinteinen esimerkiksi Turkissa, Bulgariassa ja Kreikassa sekä koko Lähi-Idässä ja Pohjois-Afrikassa.

Pitat kohoavat paistettaessa muodostaen onton taskun, joka voidaan leikata auki ja täyttää Durumvehnäjauho antaa pitaleipätaikinaan hyvää rakennetta, jolloin pitan taskun muodostuminen onnistuu parhaiten.

Erilaisin maustein tai maustekastikkein saat vaihtelua pitaleipään. Yksi maukas pitaleipä sisältää 240 kcal.

Ohjeesta 8 kpl:

2½ dl vettä

25 g tuorehiivaa

1 tl suolaa

2 rkl rypsiöljyä

2 dl Myllyn Paras Durumvehnäjauhoja

2½ dl Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja

1 dl Myllyn Paras Täysjyvävehnäjauhoja (graham)

Sieni-kasvistäyte:

1 l kantarelleja

½ rkl rypsiöljyä

1 punasipuli

n. 300 g parsakaalinkukintoja

100 g fenkolia suikaleina

1 dl porkkanaa ohuina suikaleina

½ tl cayennepippuria

½-1 tl viherpippuria

1½ tl yrttisuolaa

100 g raejuustoa

Tee näin:

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot ja alusta hyvin taikinaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Jaa kohonnut taikina 8 osaan ja pyörittele ne pulliksi. Kauli pullat mataliksi pyöreiksi pitaleiviksi (halkaisija 15 cm).

2. Anna leipien kohota leivinliinalla peitettyinä lämpimässä paikassa puolisen tuntia. Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Onnistuneet pitaleivät kohoavat uunissa kypsyessään korkeiksi ”kupliksi”, leipiä ei saa pistellä.

3. Haihduta puhdistetuista ja pilkotuista kantarelleista ylimääräinen kosteus kuumassa pannussa. Lisää öljy ja paloitellut kasvikset. Paista ainekset nopeasti niin, että kasvikset eivät pehmene liikaa. Lisää mausteet ja tarkista maku. Täytä pitaleivät sieni-kasvisseoksella ja raejuustolla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

CalzonetJuurespannaripihvit paprikarenkaissaRuokaleivät herkkusisuksinKreikkalainen fetaleipäPitaleivät sieni-kasvitäytteelläSalsaava kasvispiirakka
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 11:17
    Autokoulu

    Ajokortin opetusluvan voi saada nyt päivässä

  • 10:13
    Verkkohuijaukset

    Saitko vakuutusyhtiöltä tällaisen viestin? Varoitus!

  • 08:50
    Ruoka

    Näin saat salaatin joukkoon helposti kuitua ja proteiinia

  • 06:53
    Ikääntyminen

    Tutkimus: Tämä seikka ennustaa pidempää elinikää ikääntyneille

  • Eilen18:59
    Ruokaniksit

    Tämän helpommaksi ei valkosipulin kuoriminen enää voi mennä