Paulan, 38, tyttövauvalle ehdotettiin yllättäen kosmeettista korjausleikkausta – huomaatko miksi? ”Minun mielestäni hän on söpö”

Paulan, 38, tyttärelle ehdotettiin yllättäen kosmeettista korjausleikkausta 0:28

Paula Hassel, 38, hämmästyi, kun hänen vauvalleen ehdotettiin neuvolassa kosmeettista korjausleikkausta. Asiaa perusteltiin kiusaamisriskillä. 

Paula Hassel oli pian kahdeksan kuukautta täyttävän Roosa-tyttärensä kanssa neuvolassa, kun äidille esitettiin ehdotus. Häntä kehotettiin miettimään, haluttaisiinko Roosa kosmeettiseen korjausleikkaukseen. Ilman sitä lapsi saattaisi joutua kiusatuksi myöhemmin kouluun mennessään – erityisesti, koska on tyttö.

Roosan toinen korva on ”hörökorva” ja toinen ”lurppakorva”. 

– En ota sitä sellaisena, että neuvola on tehnyt mitään väärin. On tosi hyvä, että he huomioivat tuollaisen asian. Roosa on ensimmäinen lapseni, ja maailma on muuttunut aika paljon siitä, kun minä olin koulussa, Paula sanoo MTV Uutisille.

Ehdotus pisti miettimään 

Neuvolasta saatu ehdotus pisti koko Paulan perheen miettimään kantaansa asiaan. Paula kokee itse olevansa vahvaluonteinen ihminen eikä ”kauneusihanteiden mukainen”, minkä johdosta hän ei koskaan ajatellutkaan tyttärensä korvien vaativan korjausta. Neuvolantäti sai kuitenkin ajattelemaan, millaiseksi korva voi kehittyä ja millainen maailma on lasten silmin.

– Kyllähän pyrin kasvattamaan hänelle niin hyvän itsetunnon, että hän pystyisi elämään korvan kanssa. Minun mielestäni hän on söpö, jopa se korvakin. Mutta jos voin estää häntä joutumasta korvan takia kiusatuksi, niin pitäisikö asiaan kuitenkin tarttua?

Asiasta on vaikea keskustella järkevästi lapsen kanssa – saati sitten alle vuoden ikäisen vauvan.

Kosmeettisesta asiasta tuli moraalinen kysymys 

Paula kokee, että helpommalla Roosa saattaisi päästä, jos korva leikattaisiin nuorena. Silloin ei tarvitsisi stressata leikkauksesta, eivätkä mahdolliset kiusaajat ehtisi saada sytykettä käytökselleen.

– Jos esikoulussa alkaa kiusaaminen, niin kyllä se jatkuu varmaan kahta kauheammin, jos hän silloin leikkaukseen menee, Paula arvioi.

Toisaalta myöhemmin voi käydä ilmi, että Roosa olisikin halunnut pitää persoonalliset korvansa.

Paulasta on tavallaan väärin, että kosmeettisesta asiasta on tullut moraalinen kysymys.

– Muiden pitäisi kasvattaa lapsensa niin, etteivät he kiusaa ulkonäön takia. Mikään ei oikeuta koulukiusaamista, mutta maailma on mikä on.

Nyt Paulan perheen vastuulle on jäänyt miettiä, haluavatko vanhemmat tasoittaa tyttärensä tietä. Teippaamiset tai hatut eivät tule kyseeseen, sillä äitinsä tapaan vahvatahtoinen Roosa ei edes hattua suostu sisällä pitämään.

Harva on huomannut "vian" 

Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Paula kysyi neuvoa pulmaansa suositusta suljetusta Facebook-ryhmästä. Kommentit eivät tehneet ”hullua hurskaammaksi”. Harva edes huomasi, miksi Roosalle ehdotettiin kosmeettista korjausleikkausta.  

Samaa ovat sanoneet Paulan kaverit. Ensimmäisenä huomio kiinnittyy Roosan valloittavaan hymyyn ja persoonaan.

– Jos tässä ei olisi kiusaamisefektiä, sanoisin, että hän saa höröttää korvillaan niin paljon kuin haluaa, Paula sanoo naurahtaen.

Lue myös:

    Uusimmat