Mainos

Lumisateet väistymässä – viikonloppuna Siperiasta virtaa hyytävää ilmaa

Etenkin eteläistä ja itäistä Suomea viime päivinä piiskanneet lumipyryt ovat väistymässä. Viikonloppua kohden ilma jäähtyy entisestään.

– Pahimmat lumipyryt ovat ohi ja siirtyneet Venäjälle. Paikallisia lumisateita saadaan tänään idässä ja pohjoisessa, kertoo MTV:n meteorologi Markus Mäntykannas.

Tänään pakkasasteet ovat suuressa osassa maata -10 ja -15 asteen vaiheilla. Pohjoistuuli purevoittaa pakkasta kuitenkin koko maassa.

Lunta voi tulla tänään länsirannikollakin, arvioi Markus Mäntykannas.

– Läntisellä merialueella,sulan meren päällä ja kylmän pohjoisvirtauksen takia kehittyy paikoin sankkoja lumikuuroja. Esimerkiksi Ahvenanmaalla on saatu lunta toistakymmentä senttiä. Päivän aikana nämä lumisaateet voivat ajatua länsirannikolle, hän kertoo. 

Viikonloppuna viilenee

Huomisesta alkaen Suomeen virtaa arktisen kylmää ilmaa Venäjältä. Se tarkoittaa laskevia lämpötiloja.

– Olemme viikonloppuna kirkkaasti Euroopan kylmin maa. 

Sää on poutainen ja osittain selkeä viikonloppuna. Mäntykannas varoittaa, että tarkkojen lämpötilojen ennustaminen on yhä vaikeahkoa, mutta selvää on, että Suomessa pakkanen paukkuu.

– Siellä missä on selkeää, maan keski- ja pohjoisosissa pakkanen voi kiristyä yli 30 asteeseen. Etelässäkin on paikoin yli -20 astetta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.