Patsaan lisäksi Nykäsen muistoksi kaavaillaan muutakin – Kaupunginjohtaja: "On tietynlaisia juttuja pohdinnassa"

Jyväskylän kaupunki kaavailee mäkihyppääjä Matti Nykäselle patsasta, jonka valmistelun aloittamisesta päätettäneen maanantaina kaupunginhallituksessa, kertoo Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto.

Kaupunginjohtaja osallistui tänään Nykäsen siunaustilaisuuteen Jyväskylän vanhan hautausmaan kappelissa.

Koiviston mukaan lopulliset päätökset siitä, millainen patsas on, mihin se tulee ja kuka taiteilija sen toteuttaa, tehdään tämän vuoden puolella.

Jyväskylästä maailman mäille ponnistaneelle Nykäselle ehdotettiin patsasta jo vuonna 2017 kansanedustaja Sinuhe Wallinheimon (kok.) ja usean muun kaupunginvaltuutetun aloitteessa. Viime syksynä Keskisuomalainen kertoi, että patsasehdotus oli tyssäämässä Jyväskylän kaupungin vastustukseen.

Nykäselle ainakin patsas

Nyt patsas on tulossa. Kaupunginjohtaja Koiviston mukaan se ei ole ainoa suunnitelma Nykäsen muistamiseksi.

–  On tietynlaisia juttuja pohdinnassa, jossa on vähän muitakin toimijoita vastuullisena kuin kaupunki, Koivisto sanoi tänään. 

Hän ei valottanut tarkemmin suunnitelmien luonnetta.

–  Mietitään erilaisia asioita erilaisten tahojen kanssa, mutta niistä ei pysty enempää sanomaan.

–  Nykänen on puhutellut niin paljon suomalaisia ylipäätään ja minusta tuntuu, että jyväskyläläisiä oikein erityisesti, Koivisto perusteli suunnitelmia.

"Nykäsellä ollut kaupungille iso merkitys"

Koivisto kertoi ennen kappeliin menoa, että Nykäsellä on ollut kaupungille iso merkitys.

–  Se on tullut monellakin tapaa esille tässä virkaa hoitaessa, että Nykänen oli tosi tunnettu. Todella yllättävissä yhteyksissä huomaa, että Matti Nykänen tunnetaan ja osataan jopa joskus yhdistää Jyväskylään. Nykänen on varmaan laittanut, jos yksittäisistä ihmisistä puhutaan, Jyväskylää eniten maailmankartalle. Näin voi ihan huoletta sanoa. Sillä on iso merkitys kaupungille, vaikka se ei ollut hänen toimintansa päätavoite.

Surullinen päivähän tämä on, Koivisto jatkoi.

–  Varmaan pystymme myös muistelemaan hienoja ja positiivisia asioita, mitä hän on tehnyt.

Katso myös:



Lue myös:

    Uusimmat