Tällä autolla Nykänen kulkee kansan keskelle viimeistä kertaa

Jyväskylässä kymmenet ihmiset ovat kerääntyneet siunauskappelin lähettyville muistamaan mäkihyppylegenda Matti Nykästä. Nykäsen siunaustilaisuus alkoi puolilta päivin vanhan hautausmaan kappelissa. Tunnelma kappelin luona oli ennen siunausta rauhallinen.

Kappelille saapui omaisia ja muita Nykäsen läheisiä jo kello 11:n jälkeen. Joukossa olivat muun muassa Nykäsen äiti Vieno Nykänen ja leski Pia Nykänen.

Mäkihyppysuuruksista paikalle saapuivat Janne Ahonen ja Nykäsen pitkäaikainen kilpakumppani Jens Weissflog.

Nykäsen omaisten ja poliisin toive oli, että ihmiset saapuisivat seuraamaan vasta hautajaissaattuetta. Hautajaissaattue kiertää Jyväskylässä ja pysähtyy myös Laajavuoren hyppyrimäkien luona. Mäistä suurin on Nykäsen nimikkomäki.

Valtion viimeinen tervehdys

Paikalla on myös urheiluasioista vastaava ministeri Sampo Terho (sin).

–  Hän oli suuri suomalainen urheilusankari. Nelinkertainen olympiavoittaja. Jo omassa lapsuudessani hän oli suuri kansallissankari, jonka hyppyjä muistan itsekin katselleeni, Terho kertoi STT:lle.

Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto nosti esiin Nykäsen merkityksen kotikaupungilleen.

–  Nykänen oli todella tunnettu. Jos yksittäisistä ihmisistä puhutaan, niin Nykänen on laittanut eniten Jyväskylää maailmankartalle. Sillä on iso merkitys kaupungille, vaikka se ei ollut hänen toimintansa päätavoite.

–  Surullinen päivähän tämä on. Varmaan pystymme myös muistelemaan hienoja ja positiivisia asioita, mitä hän on tehnyt, Koivisto jatkoi.

Koivisto mainitsi myös patsashankkeen Nykäsen muistoksi.

–  Tämän vuoden puolella tehdään päätökset minkälainen patsas, mihin ja kuka taitelija sen toteuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat