Matti Nykäselle suunnitteilla muistomerkki Jyväskylään – budjettina 100 000 euroa: "Tästä voi tulla äänestyskin"

Matti Nykäsen ystävä Kai Merilä kertoo ensituntojaan Nykäsen kuolemasta 9:49
Kai Merilä muistelee Matti Nykästä

Jyväskylän kaupungin hallitus suunnittelee seuraavassa kokouksessaan mahdollisuutta lähteä toteuttamaan muistomerkki edesmenneelle Matti Nykäselle.

Jyväskylän kaupungin hallitus aikoo päättää seuraavassa kokouksessaan siitä, että lähdetäänkö valmistelemaan hanketta, jossa päätettäisiin Matti Nykäsen kunniaksi toteutettavasta muistomerkistä. Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti. 

Jyväskylän kaupungin kansliapäällikkö Heli Leinonkosken mukaan noin 100 000 euron budjetin kattavan muistomerkin lopullisesta päätöksestä vastaa Jyväskylän kaupungin hallitus.

Mahdollisen muistomerkin suunnittelulle on useita vaihtoehtoja.

– Jos muistomerkki on veistostyyppinen, niin mietitään, miten kilpailuttaminen toteutetaan. Voidaan järjestää kutsuvieraskilpailu, mihin pyydetään muutamia luonnoksen tehneitä taiteilijoita, Leinonkoski kertoo MTV Uutisille.

Kansliapäällikön mukaan on myös mahdollista, että luonnokset laitetaan jyväskyläläisten nähtäville, joista he voisivat äänestää omaa suosikkiaan.

– Tästä voi tulla äänestyskin.

Leinonkosken mukaan Nykäsen tutut urheilumaastot olisivat luonnollinen paikka mahdolliselle muistomerkille.

– Meillä on muutamia vaihtoehtoja. Luontevin paikka olisi Hippos tai Laajavuori.

Mäkihyppylegenda Matti Nykänen menehtyi sunnuntain ja maanantain välisenä yönä 3.-4. helmikuuta. Nykänen oli kuollessaan 54-vuotias.

Lue myös:

    Uusimmat