Mainos

Ministeri Terho ja Jyväskylän kaupunginjohtaja Koivisto nostivat esiin Nykäsen merkityksen – "Jo omassa lapsuudessani hän oli suuri kansallissankari"

1:05
MTV Uutiset Live seurasi hautajaispäivän tapahtumia tiiviisti

Helmikuun alussa kuolleen mäkihyppylegenda Matti Nykäsen siunaustilaisuus oli alkamassa puolilta päivin Jyväskylässä. Vanhan hautausmaan kappelille saapui omaisia ja muita Nykäsen läheisiä jo kello 11:n jälkeen. Joukossa olivat muun muassa Nykäsen äiti Vieno Nykänen ja leski Pia Talonpoika.

Mäkihyppysuuruksista paikalle saapuivat Janne Ahonen ja Nykäsen pitkäaikainen kilpakumppani Jens Weissflog.

Paikalla on myös urheiluasioista vastaava ministeri Sampo Terho (sin).

– Hän oli suuri suomalainen urheilusankari. Nelinkertainen olympiavoittaja. Jo omassa lapsuudessani hän oli suuri kansallissankari, jonka hyppyjä muistan itsekin katselleeni, Terho kertoi STT:lle.

Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto nosti esiin Nykäsen merkityksen kotikaupungilleen.

– Nykänen oli todella tunnettu. Jos yksittäisistä ihmisistä puhutaan, niin Nykänen on laittanut eniten Jyväskylää maailmankartalle. Sillä on iso merkitys kaupungille, vaikka se ei ollut hänen toimintansa päätavoite.

– Surullinen päivähän tämä on. Varmaan pystymme myös muistelemaan hienoja ja positiivisia asioita, mitä hän on tehnyt, Koivisto jatkoi.

Koivisto mainitsi myös patsashankkeen Nykäsen muistoksi.

–  Tämän vuoden puolella tehdään päätökset minkälainen patsas, mihin ja kuka taitelija sen toteuttaa.

Tunnelma kappelin luona oli ennen siunausta rauhallinen. Ainakin tähän asti ulkopuoliset ovat kunnioittaneet Nykäsen omaisten ja poliisin toivetta, että ihmiset saapuisivat seuraamaan vasta hautajaissaattuetta. Hautajaissaattue kiertää Jyväskylässä ja pysähtyy myös Laajavuoren hyppyrimäkien luona. Mäistä suurin on Nykäsen nimikkomäki. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja