Patrik Laineen yllätyssiirto kuohuttaa: Winnipeg Jetsin kapteeni katuu toimintaansa – päävalmentaja otti syyt niskoilleen

2:32
Sami Kapanen analysoi Patrik Laineen siirtoa Columbukseen lauantaina C Moren liigastudiossa

Patrik Laineen siirtyminen Winnipeg Jetsistä Columbus Blue Jacketsiin puhuttaa NHL-maailmaa. Syyksi Laineen lähtemiselle on toisteltu tämän tyytymättömyyttä rooliinsa joukkueessa. 

Jetsin kapteeni Blake Wheeler ei lopulta usko, että olisi pystynyt parantamaan maalitykin tilannetta seurassa.

Yhdysvaltalainen myönsi kuitenkin Winnipeg Sunin haastattelussa, ettei hän suoriutunut suomalaisen kohdalla parhaalla mahdollisella tavalla. 

– Jos kadun jotakin, kadun muutamia turhautumisiani vuosien aikana, Wheeler sanoi. 

Kapteeni painotti, etteivät hän ja Laine koskaan ajautuneet keskinäiseen nujakkaan tai huutaneet toisilleen.

– Ehkä olisin voinut kommunikoida hieman paremmin sen sijaan, että vain turhauduin, Wheeler pohti.

Kapteeni vaikeni, kun häneltä kysyttiin, milloin hän turhautui Laineeseen. Ennemminkin hän koki hemmotelleensa suomalaisnuorukaista.

Jetsin päävalmentaja Paul Maurice ei väistellyt vastuutaan.

– Valmentajan tehtävä on luoda ympäristö, jossa jokainen pelaaja voi kokea, että hänellä on mahdollisuus olla parhaimmillaan, Maurice sanoi.

– Yritimme jatkuvasti tehdä töitä sen kanssa. Yritimme jatkuvasti päästä pisteeseen, jossa Patrik arvosti pelikavereitaan ja hänelle annettuja mahdollisuuksia. Se on päävalmentajan harteilla, joten otan siitä kaiken vastuun.

Winnipegiin matkasi osana kauppaa Columbuksen lupaava pelintekijä Pierre-Luc Dubois, joka varattiin kolmantena, vuoroa Lainetta myöhemmin, kesän 2016 varaustilaisuudessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja