Patrik Laineelle jobinpostia – Juuse Saroksen illasta perin synkkä

Jääkiekon NHL:ssä Columbus Blue Jackets hävisi vieraissa Anaheim Ducksin käsittelyssä. Kalifornialaisisännät ottivat voiton maalein 6–4.

Eniten pisteitä kartuttivat tileilleen Ducksin Derek Grant ja Troy Terry. Voittolukemat iskenyt Grant otti lisäksi kaksi syöttöpistettä, kun taas Terry teki kaksi maalia ja yhden maaliin johtaneen syötön.

Columbuksen suomalainen maalitykki Patrik Laine ei ollut kaukalossa Anaheimissa, vaan oli sivussa ylävartalovamman vuoksi. Seura kertoi asiasta ottelun alla Twitterissä.

Yhdysvaltalaisen CBS:n mukaan Laineen tilasta saataneen lisää tietoa joukkueen seuraavan ottelun alla. Kalifornian-visiittiään jatkava Columbus kohtaa Suomen aikaa keskiviikkoaamuna San Jose Sharksin.

Saros maalilla noin puolet peliajasta

Missourilaisseura St. Louis Blues vieraili Tennesseessä rusikoimassa isäntäjoukkue Nashville Predatorsia lukemin 8–3.

Nashvillen Nick Cousins avasi maalitilin jo ottelun ensimmäisten viiden minuutin aikana, mutta joukkueen seuraavaa maalia saatiin odottaa toisen erän lopulle saakka. Ennen Luke Kuninin maalia St. Louis ehti räimiä kiekkoa maaliin seitsemän kertaa.Toinen erä päättyi lopulta lukemin 8–2, eikä Dante Fabbron päätöserän kavennusmaali auttanut juurikaan isäntien tilannetta.

Juuse Saros hääräsi Nashvillen maalilla noin 29 ja puolen minuutin ajan ja torjui 20 laukauksesta 16. David Rittich päästi omalla vahtivuorollaan läpi niin ikään neljä laukausta.

Ottelun kovimmat pistesaldot kerryttivät St. Louisin Vladimir Tarasenko ja Calle Rosen. Tarasenkon tilille napsahti yksi maali ja kaksi syöttöpistettä, kun taas Rosen teki kaksi maalia ja yhden maaliin johtaneen syötön.

Kaksi maalia tekivät myös Rosenin joukkuetoverit Brayden Schenn ja Jordan Kyrou.

St. Louisin suomalaismaalivahtia Ville Hussoa ei nähty kaukalossa, vaan maalilla ahkeroi kanadalainen Jordan Binnington, joka torjui kaikkiaan 33 kertaa.

Minnesota varmisti pudotuspelipaikan

Minnesota Wild varmisti paikkansa pudotuspeleissä otettuaan kotikaukalossaan 5–4-voiton San Jose Sharksista.

Kovin maalinikkari oli Minnesotan Jared Spurgeon kahdella maalillaan. Pistekuningas oli kuitenkin joukkuetoveri Kevin Fiala, jonka tilille ropisi neljä pistettä.

Fialan 4–4-tasoitusmaali kolmannen erän alkupuoliskolla saatteli joukkueet jatkoajalle. Voittolukemat viimeisteli lopulta Spurgeon noin minuutti jatkoajan alkamisen jälkeen. Voittomaalia oli Fialan lisäksi rakentamassa Frederick Gaudreau. Fiala otti ottelusta kaikkiaan kolme syöttöpistettä.Toronto Maple Leafs sen sijaan torppasi New York Islandersin mahdollisuudet pudotuspeleihin jatkamisesta. Kanadalaisseura nappasi kotonaan Islandersista 4–2-voiton.

Philadelphialle viides perättäinen häviö

Philadelphia Flyers hävisi jo viidettä kertaa peräjälkeen, kun vierasjoukkue Buffalo Sabres kukisti isännät maalein 5–3.

Kotijoukkue avasi kussakin erässä maalihanat, mutta maaleista vastasi loppuerän ajan aina Buffalo. Ensimmäisessä kahdessa erässä vieraat tekivät isäntien yhtä maalia kohden kaksi.

Kolmannessa erässä Tage Thompson sinetöi vielä viimeisellä minuutilla taululle voittolukemat reilut viisi minuuttia Zack MacEwenin kavennusmaalin jälkeen.

Ottelun maalikuninkaat olivat kaksi maalia laukoneet Thompson ja hänen joukkuetoverinsa Victor Olofsson.