Sebastian Aholta hurja iltapuhde!

Sebastian Aholta huippuilta! 2+1 ja peli tasoihin viime sekunneilla 1:21
Sebastian Aholta huippuilta! 2+1 ja peli tasoihin viime sekunneilla (Video: NHL.com)

Jääkiekon NHL:ssä Carolina Hurricanes otti 5–4-vierasvoiton Toronto Maple Leafsista Sebastian Ahon viime hetken maalien siivittämänä.

Tilanne näytti Carolinan kannalta toivottomalta, kun David Kampfin päätöserän kolmannen minuutin 4–2-osuma oli kovaa vauhtia jäämässä illan viimeiseksi. Ahon onnistui kuitenkin ensin kaventaa ylivoimalla toiseksi viimeisellä peliminuutilla, jonka jälkeen hän tasasi vielä tilit, kun pelikellossa oli jäljellä alle kymmenen sekuntia.

Suomalaisen osumat saattelivat ottelun maalittomalle jatkoajalle, jonka jälkeen voittaja ratkottiin voittolaukauskilpailussa. Voittolaukauskisan ainoan maalin teki Carolinan Jake Guentzel.

Ahon tehokimara pääkuvan videolla!

Aho kirjautti ottelusta myös syöttöpisteen. Hän oli kolmella tehopisteellään ottelun kovin pistenikkari.

Puustiselle NHL-uran kolmas maali

New York Rangers kaatoi vierasjäällä Pittsburgh Penguinsin maalein 7–4.

Newyorkilaisten maalitilin avasi suomalaishyökkääjä Kaapo Kakko, jolle osuma oli tämän kauden yhdeksäs.

Ottelu oli suhteellisen tasaista aina toisen erän puoliväliin saakka, mutta toisen erän loppupuolella Rangersin onnistui karata ulottumattomiin.

Päätöserän alussa K'Andre Miller iski vieraille jo illan kuudennen maalin, joskin Pittsburghin Valtteri Puustisen onnistui kaventaa vajaat kolme minuuttia myöhemmin. Chris Kreider sinetöi loppulukemat tyhjään verkkoon viimeisellä peliminuutilla.

Puustiselle maali oli NHL-uran kolmas.

Ottelun pistekuningas oli New Yorkin Artemi Panarin, jonka lapa viuhui kahta lukuun ottamatta kaikissa joukkueensa maaleissa. Panarin teki itse kaksi maalia, minkä lisäksi hän kirjautti kolme syöttöpistettä joukkuetovereidensa onnistumisista.

Kähkoselle 11. peräkkäinen tappio

New Jersey Devilsin huono onni sai jatkoa Tempessä, kun isäntäjoukkue Arizona Coyotes kaatoi itärannikon vieraat maalein 4–1.

Kojoottikopla karautti jo avauserässä kolmen maalin johtoon, ja Clayton Keller viimeisteli lopputuloksen tyhjään maaliin, kun ottelua oli jäljellä puolisentoista minuuttia. Arizonan ainokaiseksi jäi Nick DeSimonen toisen erän kavennus.

Paholaispartio on hävinnyt viimeisimmästä kahdeksasta ottelusta kuusi.

Lauantaina New Jerseyn maalilla aloitti aiemmin tässä kuussa seuran riveihin siirtynyt Kaapo Kähkönen. Suomalaisveskarin onnistui päästää avauserässä kolme maalia 15:stä ja hänet vaihdettiin Nico Dawsiin, joka torjui yhteensä 16 kertaa.

NHL:n verkkosivujen mukaan Kähkönen on hävinnyt 11 edellistä otteluaan. Viimeksi Kähköselle kirjattiin voitto tammikuun loppupuoliskolla, jolloin hän teki 44 torjuntaa San Jose Sharksin paidassa.

Lauantain ottelu oli Kähköselle toinen New Jerseyn riveissä.

Granlund ja Heiskanen tehopisteille

Kähkösen edellinen kotiseura Sharks jäi Ohiossa isäntäjoukkue Columbus Blue Jacketsin jalkoihin. Columbuksen onnistui katkaista 4–2-voitollaan kolmen ottelun tappioputki.

Sharksin suomalaishyökkääjä Mikael Granlund nappasi syöttöpisteen Fabian Zetterlundin toisen erän kavennuksesta.

Syöttöpisteen kirjautti niin ikään Dallas Starsin Miro Heiskanen, kun texasilaisseura nappasi 4–1-kotivoiton Los Angeles Kingsistä.

Dallas luisteli Arizonan tavoin jo avauserässä 3–0-johtoon. Heiskanen oli rakentamassa Craig Smithin 2–0-osumaa. Seuran neljännen ja viimeisen osuman taiteili Jamie Benn ylivoimalla ottelun toisessa erässä.

Kingsin ainokaiseksi jäi Kevin Fialan päätöserän toisen minuutin kavennus.