Tykkialku! Patrik Laine latasi kiekon häkkiin heti ensimmäisellä kudillaan – suomalaisseurakaverille NHL-uran avauspiste

Winnipeg Jetsin Patrik Laine sivalsi kiekon maaliin heti NHL-kauden ensimmäisellä laukauksellaan, kun St. Louis Blues taipui lopulta luvuin 5–1. Winnipegin toinen suomalaishyökkääjä Kristian Vesalainen nappasi puolestaan avauspisteensä uransa ensimmäisessä NHL-ottelussa.

Pääkuvan videolla Laineen komea maali.

Laine vei Jetsin johtoon neljän minuutin pelin jälkeen ylivoimalla Blake Wheelerin ja Mark Scheifelen tarjoilusta. Laineen rannelaukaus teki tuhojaan hiukan vasemman b-pisteen takaa.

Laine oli myöhemmin alustamassa myös Kyle Connorin ohjaamaa Winnipegin 3–0-johtomaalia (video NHL:n verkkosivuilla). Viisi laukausta ottelussa latonut suomalaistykki kirjasi näin kauden avauspelin pistesaldokseen 1+1.

Uransa ensimmäisen NHL-ottelun pelannut Kristian Vesalainen puolestaan petasi kolmannessa erässä Winnipegin 5–0-maalia. Nelosketjussa pelannut 19-vuotias suomalainen oli operoimassa Jetsin puolustusalueella vasemmalla laidalla, josta hän jatkoi kiekon rystyllään keskialueelle Jack Roslovicille. Roslovic puttasi kiekon oikeaa kaistaa pitkin ylös kiitäneelle Brandon Taneville, jonka rystylaukaus lipui Jake Allenin suojista maaliviivan yli (video NHL:n verkkosivuilla).

St. Louisin ainoasta osumasta vastasi ottelun viimeisen häkin laukonut Vince Dunn.