Patrik Laine saapui huippukunnossa NHL-harjoitusleirille, joukkuetoverilta vuolaita kehuja – "En ole ikinä nähnyt hänen näyttävän noin hyvältä"

7:07
Patrik Laine kertoi elokuussa harjoituskesästään ja ennakoi alkavaa kautta.

Columbus Blues Jacketsin suomalaistähti Patrik Laine on valmis pelaamaan NHL-uransa toistaiseksi tehokkaimman kauden. Laine saapui harjoitusleirille huippukunnossa.

24-vuotias Laine solmi kesällä nelivuotisen jatkosopimuksen Columbuksen kanssa. Uusi 8,7 miljoonan dollarin vuosipalkka on tuonut Laineelle kesällä motivaatiota, sillä Laine saapui Columbuksen harjoitusleirille huippukunnossa.

– En ole ikinä nähnyt Pattyn näyttävän näin hyvältä. Hänellä on ollut hyvä kesä. Hän tekee maalin jokaisella vedolla. Hän laukoo itseluottamuksella, hän pelaa itseluottamuksella, joukkueen tähtipuolustaja Zach Werenski hehkuttaa NHL:n sivuilla.

Laine uskoo itsekin olevan tällä hetkellä fyysisesti elämänsä parhaassa kunnossa. Kovan harjoituskesän lisäksi suomalaistähti päätti myös luopua tutuksi tulleesta liehuvasta hiustyylistään.

– Olen saanut niin paljon kuittia tukastani vuosien varrella, joten päätin leikata sen pois. Tällä mennään. Se on aerodynaamisempi, joten toivottavasti olen nopeampi jäällä, Laine sanoo.

– Toivottavasti olen myös laihtunut, eikä kyse ole vain hiuksista.

Laine on takonut toistaiseksi uran parhaalla kaudellaan 44 täysosumaa. Tällä kaudella tähtäin on korkeammalla. Laine haluaa rikkoa tulevalla kaudella 50 täysosuman rajan.

– Olisi hauskaa rikkoa tuo rajapyykki. En halua tehdä vain 40 maalia. Olen tehnyt sen jo. Haluan yltää korkeammalle ja tavallaan mitata, kuinka hyvä sitä voi olla, Laine toteaa.

Avaimet 50 maalin kauteen on olemassa. Laine on jo NHL-vuosiensa aikana osoittanut olevansa parhaimmillaan sarjan maalintekijöiden eliittiä. Nyt rinnalle on tyrkyllä maailmanluokan pelintekijä.

Columbus teki kesällä huippukovan hankinnan, kun se solmi seitsemän vuoden mittaisen sopimuksen supertähti Johnny Gaudreaun kanssa. Viime kaudella 115 tehopistettä takonutta kiekkotaituria kaavaillaan nyt Laineen rinnalle.

– Hän taitaa olla hyökkäyksellisesti paras kaveri, jonka kanssa olen koskaan saanut mahdollisuuden pelata. Ei millään pahalla heille, joiden kanssa olen pelannut. Toivottavasti se saa minusta parhaan esiin. Yritän tietysti tehdä parhaani, jotta saisin homman toimimaan jäällä. Minusta voimme hyötyä toisistamme jäällä, Laine pohtii.

– Paperilla sen uskoisi toimivan, ja toivon niin myös. Olen aina sanonut, että hyvät pelaajat löytävät keinot saadakseen yhteispelin toimimaan. Pidän itseäni ihan kelpo pelaajana, joten uskon saavamme homman toimimaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja