Huippulupaus Brad Lambert lyö väkeviä näyttöjä pöytään NHL-leirillä – "Askeleen edellä"

Suomalaislupaus Brad Lambert, 18, on esiintynyt edukseen NHL-seura Winnipeg Jetsin tulokasleirillä.

Kesän varaustilaisuudessa 30:ntena varattu Lambert on vielä tällä hetkellä ilman sopimusta ensi kaudelle. Nuori ja lahjakas hyökkääjä on antanut viime päivät näyttöjä Winnipeg Jetsin tulokasleirillä.

Lambert on esiintynyt leirillä edukseen ja nuorukainen onkin kerännyt runsaasti kehuja peliesityksistään. Arvostettu jääkiekkolehti The Hockey News kehuu vuolaasti Lambertia.

– Lambert on useimpia eurooppalaisia ikätovereitaan askeleen edellä. Lambertin totuttelu (pohjoisamerikkalaiseen peliin) on ollut silkinpehmeää, The Hockey News kirjoittaa.

Lambert itse kokee omien vahvuuksiensa soveltuvan paremmin Pohjois-Amerikan vauhdikkaampaan pelityyliin.

– Pelin rakenne on erilainen täällä. Vauhti on nopeampaa, karvaus kovempaa ja niin edespäin. Suomalainen systeemi on enemmänkin kyttäämistä ja trapin pelaamista. Täällä me mennään, mistä minä tykkään, Lambert pohtii The Hockey Newsille.

Vahvat näytöt tulokasleirillä poikivat kutsun Winnipegin harjoitusleirille, joka käynnistyy torstaina. Winnipegin kärkilupauksiin lukeutuvan Lambertin ensi kauden osoite on vielä mysteeri, mutta Lambert itse tavoittelee NHL-paikkaa jo tulevalle kaudelle.

– Yritän tehdä kaikkeni harjoitusleirillä ansaitakseni paikan joukkueessa. Katsotaan sen jälkeen, mihin minut laitetaan, Lambert toteaa.

Lambertin ympärillä on pyörinyt keskusteluja siitä, nähdäänkö nuori suomalaishyökkääjä ensi kaudella Kanadan juniorisarja WHL:ssä. Tämä voisi olla viime vuodet miesten sarjoissa kiekkoilleelle Lambertille kuitenkin askel taaksepäin.

– Brad Lambertin lähettäminen WHL:ään tulevaksi kaudeksi näyttää epätodennäköiseltä. Hän on kaveri, joka ei ole pelannut juniorikiekkoa sitten kauden 2019-20. AHL olisi hänelle täydellinen avioliitto. Yritän olla liioittelematta, mutta en järkyttyisi, jos hän saisi peliaikaa myös NHL:ssä, Winnipeg Jetsin otteista raportoiva Scott Billeck kirjoittaa Twitter-tilillään.

Lambertin lisäksi Winnipegin harjoitusleirillä nähdään liuta muita suomalaisia. Paikkaa Winnipegin NHL-miehistöstä jahtaavat myös Saku Mäenalanen, Henri Nikkanen, Oskari Salminen ja Ville Heinola.

Lue myös:

    Uusimmat