Patrik Laine pysyi tiukkana kovassa tenttauksessa – "Media tekee tästä isompaa kuin se on"

Patrik Laine kohtasi saman kysymyksen useampaan otteeseen tiistaina Torontossa. Hän kohtaa ensi yönä Suomen aikaa paikallisen Maple Leafsin ja ennen kaikkea Toronton tulokastähden Auston Matthewsin.

Laine johtaa 52 pisteellään tulokkaiden pistepörssiä ja Matthews on hänen perässään 49 pisteessä. Toronton toinen supertulokas Mitch Marner ei pelaa, sillä hän on edelleen loukkaantunut. Edellisessä Winnipegin ja Toronton välisessä kohtaamisessa Laine takoi uransa ensimmäisen hattutempun.

Lainetta ja Matthewsia on vertailtu jo ennen heidän NHL-uriensa alkua, ja ensi yön kierroksen suurin mielenkiinto kiinnittyy heihin. Laine oli valtavan toimittajajoukon ympäröimänä. Häneltä udeltiin sitä, ajatteleeko hän kaksinkamppailua Matthewsia vastaan.

– Minä ajattelen, että me pelaamme Torontoa vastaan, Laine tokaisi.

– En välitä siitä (vertailusta). Media yrittää tehdä siitä isompaa kuin se onkaan, me keskitymme pelaamaan ja se on meidän työmme. Minun ei tarvitse miettiä sitä, mietin itseäni ja sitä, miten parannan peliäni, Laine jatkoi.

Kun parinkaan yrityksen jälkeen Laine ei suostunut vertailemaan itseään sentterinä pelaavaan Matthewsiin, häneltä kysyttiin, kehen hän vertailee itseään.

– Yritän vain olla parempi joka päivä ja tavoitteeni on olla paras pelaaja jonain päivänä. Minulla on paljon töitä tehtävänä ja haluan tehdä töitä paljon. Toivottavasti olen jonain päivänä paras, Laine linjasi kovan tavoitteensa.

Entä Calder Trophy?

Seuraava utelu koski parhaalle tulokkaalle jaettavaa Calder Trophya. Mitä mieltä Laine on palkinnosta?

– Se olisi kiva yllätys ja palkinto kauden jälkeen, mutta kausi on yhä käynnissä ja pelejä on paljon jäljellä. Tähän asti kausi on ollut hyvä, pitää vain jatkaa hyviä juttuja jäällä ja toivottavasti autan joukkueeni pudotuspeleihin, Laine sanoi.

– En mieti sitäkään (Calder Trophya). Jos en saa sitä, se ei haittaa. Jos saan, se olisi kiva yllätys.

Laine myönsi aidon iloisesti, että valinta viime viikon parhaaksi pelaajaksi oli erittäin mieluinen kunnianosoitus.

Joukkueen pelikin kulkee juuri nyt, sillä Winnipeg on ottanut neljästä edellisestä pelistään yhtä vaille täyden potin, eli seitsemän pistettä. Kun joukkue hävisi puolitoista viikkoa sitten Tampa Baylle 1-4, oli palaverin paikka.

– Sen jälkeen pelit ovat menneet aika hyvin. Yritämme olla yksinkertaisia ja aggressiivisempia, yritämme viedä taklaukset loppuun ja pelata kovaa, Laine summasi.

Toronto-Winnipeg-ottelu alkaa Suomen aikaa kello 02.35.

Lue myös:

    Uusimmat