Patrik Laine katkaisi tehottoman jaksonsa – Winnipeg Jets hurjasteli ennätyksellisellä tavalla

Patrik Laine katkaisi neljän tehopisteettömän ottelun putkensa, kun hänen edustamansa Winnipeg Jets murjoi Anaheim Ducksin jääkiekon NHL:ssä maalein 9–3.

Mitään ilotulitusta Laineen ilta ei kylläkään ollut. Suomalaishyökkääjä nappasi yhden syöttöpinnan toimittuaan kakkossyöttäjänä Jack Roslovicin ylivoimalla iskemään 5–0-maaliin. Laine rouhi kiekossa hyökkäysalueen kulmassa, Mathieu Pierreault nappasi häneltä pelivälineen vauhtiin ja tarjoili sen Roslovicille, joka painoi laatan häkkiin.

Roslovic oli Jetsin paras pistenikkari nakuttamalla paunat 3+1=4. Bryan Little tarjoili säestystä tehomerkinnöin 2+1=3.

Jets iski ottelun avauserässä peräti kuusi maalia, mikä on seuran uusi ensimmäisen erän ennätys. Nykyinen Jets ei ollut aiemmin tehnyt kuutta maalia missään erässä, kun taas alkuperäinen Jets ylsi siihen 1984 Vancouver Canucksia vastaan ja 1988 Los Angeles Kingsiä vastaan – kerran toisessa ja kerran kolmannessa erässä.

Lisäksi yhdeksän maalia yhdessä ottelussa sivuaa Jetsin seuraennätystä runkosarjassa. Seura voitti 2005 Carolina Hurricanesin 9–0 ja 2011 Philadelphia Flyersin 9–8.

Laine on nyt naputtanut kauden 52 ottelussaan tehopisteet 25+10=35.