Patrik Laine pommitti kaksi maalia Winnipegin murskavoitossa – kapteeni nousi seurahistorian ykköspelaajaksi

Winnipeg Jetsin Patrik Laine teki kaksi maalia Minnesota Wildin verkkoon jääkiekkoliiga NHL:ssä. Minnesotan kotikaukalossa pelattu ottelu päättyi Winnipegille murskaavasti 6–0.

Laineen 3–0-osuma syntyi toisessa erässä nopealla rannelaukauksella kohtisuoraan maalin edestä.

Hän onnistui toisen kerran Winnipegin pelatessa ylivoimaa kolmannen erän alkupuolella. Blake Wheelerin syöttö tavoitti Laineen lähellä vasemmanpuoleista b-pistettä, ja hän napautti kiekon verkkoon ja lukemiksi 5–0.

Samalla Wheeler siirtyi Winnipeg Jetsin ja sen edeltäjäjoukkueen Atlanta Thrashersin kaikkien aikojen pistetilaston kärkeen. Wheelerillä on nyt kasassa Winnipegissä ja Atlantassa 616 pistettä.

Laineen edellisestä kahden maalin ottelusta on vierähtänyt jo tovi, sillä edellisen kerran hän teki yhdessä ottelussa kaksi maalia lokakuun alkupuolella. Silloinkin vastustaja oli Minnesota.

Suomalaishyökkääjä on tehnyt tällä kaudella 13 maalia ja hankkinut 21 syöttöpistettä. Hänellä on kasassa viidestä viimeisimmästä ottelusta neljä maalia.