Huh! Aleksandr Ovetshkin ylsi mielettömään meriittiin – samassa joukossa vain Teemu Selänne ja toinen NHL-legenda

4:06
Näin se syntyi – Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkinin tuore maali Carolina Hurricanesin rysään. Videolta näet myös Hurricanesin suomalaishyökkääjä Jesperi Kotkaniemen osuman.

Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkin, 36, tekee hurjaa jälkeä jääkiekon NHL:ssä. Hän ylsi nyt meriittiin, johon aiemmin ovat pystyneet vähintään 36-vuotiaina vain Gordie Howe ja Teemu Selänne.

Ovetshkin on kolmas pelaaja NHL:n historiassa, joka on pystynyt takomaan vähintään 10 maalia ja 10 syöttöä saman kalenterikuukauden aikana 36-vuotiaana tai vanhempana.

NHL-legenda Gordie Howe ylsi rajapyykkiin 37-vuotiaana joulukuussa 1965 ja Teemu Selänne 36-vuotiaana marraskuussa 2006.

Ovetshkin painoi tuoreen tehopisteensä Washington Capitalsin 4–2-voitossa Carolina Hurricanesia vastaan tehtyään ottelun avausmaalin. Venäläishyökkääjä sai tarjoilun maalin kulmalle maanmieheltään Dmitri Orlovilta ja jatkoi kiekon tyhjänä ammottaneeseen rysään.

Ovetshkin on pelannut marraskuun aikana 14 ottelua, joiden aikana hän on summannut pisteet 10+12=22.

Capitals pelaa tämän kalenterikuukauden aikana vielä yhden ottelun, kun se kohtaa tiistaina Florida Panthersin.

Selänteellä 36-vuotiaana 23 pisteen kuukausi

Selänne naputti aikanaan Anaheim Ducksin mestaruuskaudella marraskuussa 2006 15 ottelussa 10+13=23 pinnaa. Howe puolestaan taikinoi joulukuun 1965 aikana 15 ottelussa 10+12=22 pinnaa.

Ovetshkin on leiponut koko kauden aikana 22 ottelun 19+18=37, ja hän on sekä NHL:n maali- että pistepörssissä toisena, edellään vain Edmonton Oilersin Leon Draisaitl.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja