Patrik Laine avautuu NHL-sopimuksen hermoja raastavasta odotuksesta: "Puheluiden väliset päivät olivat pitkiä"

Patrik Laine solmi kahden vuoden jatkosopimuksen Winnipeg Jetsin kanssa viikko ennen NHL-kauden alkua. Hän kertoi Winnipeg Jetsin podcast-lähetyksessä sopimuksen synnyn odottamisesta ja ajastaan Bernissä.

Laine sai tiedon sopimuksestaan, kun hän oli matkalla Bernistä kotiin. 

– Viimeinen viikko oli stressaava. Kysyin joka päivä agentiltani asiasta ja vastaus oli ettei ole mitään uutta. Se oli hermoja raastavaa, kun hän sanoi, että puhutaan parin päivän päästä uudelleen. Puheluiden väliset päivät olivat pitkiä, Laine kertoo. 

Suomalaishyökkääjä oli harjoittelemassa Kari Jalosen luotsaaman Bernin joukkueen kanssa ennen kuin vahvistus uudesta sopimuksesta tuli. 

– Sinne oli helppo mennä. Puhuin Rantasen (Mikko) ja agenttini kanssa, että se olisi yksi vaihtoehto, jos sopimustilanne venyy pidemmälle kuin sen pitäisi. Soitin valmentajalle ja kysyin, että voimmeko tulla. Hän oli mukana ensihetkestä lähtien, Laine sanoo.

Toinen suomalaishyökkääjä, Mikko Rantanen oli Laineen kanssa samassa tilanteessa ja hänkin sai varmistuksen sopimuksestaan vasta myöhäisessä vaiheessa. Laine oli mielissään siitä, että Rantanen oli hänen mukana Sveitsissä.

– Se oli hauskaa. Hän on hyvä ystäväni. Harjoittelen ja kuntoilen hänen kanssaan kesäisin. Nyt sopimuksien tekeminen viivästyi pidemmälle, joten olimme samassa veneessä. Se oli hyvä, että hän oli myös siellä, Laine toteaa.

Laine aloittaa NHL-kautensa torstain ja perjantain välisenä yönä, kun vastassa on Kaapo Kakon New York Rangers. 

Lue myös:

    Uusimmat