Mainos

Patrian Slovenia-kauppojen tuomio pysyi hovissa

Patrian Slovenian-kauppojen vapauttavat tuomiot pysyivät ennallaan hovioikeudessa. Turun hovioikeus on hylännyt syytteet törkeästä lahjuksen antamisesta toteen näyttämättöminä.

Syytteet oli hylätty jo Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa, mutta jutun syyttäjät olivat valittaneet vapauttavasta ratkaisusta neljän syytetyn osalta.

Käräjäoikeuden tavoin hovioikeuden mukaan jäi näyttämättä toteen, että ex-patrialaiset olisivat osallistuneet ylisuurten konsulttipalkkioiden maksamiseen itävaltalaiselle konsulttiyhtiöille tai tienneet siitä.

Oikeuden mukaan myös lahjusrikosten tunnusmerkit jäivät selvittämättä, kun kyse oli slovenialaisten virkamiesten lahjomisesta tai lahjusten lupaamisesta heille.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus hylkäsi viime vuoden tammikuussa kaikki syytteet jutussa, jossa vastaajana oli viisi Patrian ex-johtohenkilöä.

Syyttäjien mukaan patrialaiset olisivat vuosina 2005–2007 edistäneet panssariajoneuvojen kauppaa pyrkimällä lahjomaan slovenialaisia päättäjiä ja leipomalla lahjusrahaa itävaltalaiselle konsulttiyhtiölle maksettaviin palkkioihin.

Hovioikeudessa esillä oli epäilty lahjusten antaminen tai lupaaminen kahdelle slovenialaiselle virkamiehelle ja yhdelle sotilaalle. 

Hovioikeus korotti valtion maksettavaksi tulevia oikeudenkäyntikorvauksia vastaajille ja yhtiölle. Lisäksi valtion on maksettava hovioikeuskulut. 

– Hovioikeuden ratkaisu oli odotettu. Pidämme sitä perusteltuna sekä oikeudellisesti että näytön kannalta arvioituna, kertoo Patrian lakiasiainjohtaja Hanna Kyrki yhtiön tiedotteessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.