Paskapuhetta-kirja paljastaa Hynysen pehmeämmän puolen

Kotiteollisuus-yhtyeen nokkamies Jouni Hynynen arvostelee kirjassaan useita tunnettuja tähtiä ja ihmisten käyttäytymistä, mutta paljastaa jotain myös itsestään.

Muusikko Jouni Hynysen uusin teos Paskapuhetta (Like) julkaistiin maanantaina. Kirjassaan rääväsuuna tunnettu Hynynen antaa viiltävää analyysiä muun muassa politiikasta, viihdeteollisuudesta, verkostoitumisesta ja lastenkasvatuksesta. Muusikkoa sapettavia asioita listatessa kuraa saavat niskaan niin muut muusikot kuin myös poliitikot, mutta samalla Hynynen myös kertoo lukijalleen itsestään ja arjestaan.

Rokkikukoksi ja naisten kaatajaksi mielletyn Hynysen kirja on täynnä kipakkaa tekstiä, mutta eräässä muistelmassa tämäkin rääväsuu pehmenee. Kirjassa Hynynen nimittäin muistelee, tyylilleen kuitenkin uskollisesti, tyttärensä viemistä balettitunnille.

– Prätkäbootsi paukuttaa lattiaa hermostuneesti. Voitte arvata, että en tunne olevani kotonani. Katson kun tyttäreni lämmittelee muiden kanssa tekemällä tanssi- ja venytysliikkeitä balettiasussaan. Kuuluu taukoamaton kiherrys, kun tytöt esittelevät uusia tossujaan ja oppimiaan taivutuksia ja hyppyjä toisilleen ja minulle. Minä katson, mutta en ymmärrä lasten liikkeiden suloutta. Mietin, että pyytäkää äitinne eteeni venyttelemään. Siitä ehkä ymmärtäisinkin jotain.

Ympärilleen pälyillessä Hynynen kertoo miettineensä iskuehdotuksia, mutta outo ilmapiiri musertaa rokkikukon.

– Tuolla näyttää istuvan oikein viehättävä, mutta väsyneen oloinen äiti. Varmaankin yksinhuoltaja. Hän ei huomaa minua. Menisinkö jututtamaan häntä ja veisinkö kenties kahville tyttöjen tanssitunnin ajaksi? En taida uskaltaa. Tällä vieraalla maalla minulla ei ole minkäänlaista auktoriteettia eikä vetovoimaa. Olen vain tavallinen perheenisä.

Vaikka Hynynen kuvaileekin tyttärensä harrastuksia (baletti ja viulunsoitto) pahimmiksi rangaistuksi isä-Hynyselle, kumpuaa tekstistä isällinen rakkaus.

– Tytön iloinen ilme ja innostus kertoo kuitenkin enemmän kuin tuhat sanaa. Mitäpä sillä oikeastaan on väliä, vaikka en tiedäkään mitään baletin maailmasta? Yhtä lailla toivon, ettei tyttäreni koskaan tule tietämään mitään rokista.

"Hommasin eroni jälkeen kuppaisen vuokrakämpän"

Hynysellä on tytär entisestä liitostaan, joka päättyi hiljattain avioeroon. Eroa Hynynen ei käsittele kirjassa ja sanoo muutenkin suorat sanat yksityisyyden loukkaamisesta. Omasta muuttokokemuksestaan Hynynen kirjoittaa kritisoidessaan huonekalujättiä ja kirjoittaessaan huonekaluostoksilla kiertämisen olevan suurinta ajan haaskausta.

– Hommasin eroni jälkeen kuppaisen vuokrakämpän. Sen sisustaminen oli hyvin yksinkertaista. Kävelin paikalliseen käytettyjen huonekalujen liikkeeseen ja hain sieltä pöydän ja pari tuolia. Sitten menin toiseen liikkeeseen, kävelin myyjän luo ja aloin luetella: ”Haluan tuon, tuon tuon ja tuon. Ja noita cd-hyllyjä niin ja niin paljon.” Aikaa näihin ostoksiin meni vajaa tunti automatkat mukaan lukien. Kun akat menevät Ikeaan, heillä saattaa mennä siellä koko päivä.

Seksielämäänsä rokkikukko kuvailee mestarin elkein, tällä muusikolla ei ole vaikeuksia saada naisia. Hynynen viittaa Hotels.com-sivuston tutkimukseen, jonka mukaan astuessaan hotellihuoneeseen 19 prosenttia suuntaa television ääreen etsimään aikuisviihdettä.

– Itse en ryntää pornon pariin, sillä saan sitä arjessa ja työssäni muutenkin tarpeeksi, mutta ymmärrän hyvin miehiä, jotka tekevät näin.

Taattua Hynystä ovat myös miehen vinkit krapulan taltuttamiseen. Ensimmäisenä helpotuksena on seksi.

– Krapulassa panettaa aina. Aamu pitää siis aloittaa panemalla, mieluiten monta kertaa. Jos partneria ei löydy – minullahan sitä ongelmaa ei muuten ole – runkkaaminenkin käy.

Lainaukset ovat kirjasta Hynynen Jouni: Paskapuhetta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat