"Paskaa isolla P:llä" – Lewis Hamilton sättii Turkin järjestäjiä radan pilaamisesta miljoonien tuhlauksella

Mercedes-kuski Lewis Hamilton ei käsitä, miksi osa loppukauden yllätyskisojen järjestäjistä on päättynyt päällystämään F1-ratansa uudelleen juuri ennen h-hetkeä.

Turkin Istanbul Parkin radalla ajetut perjantaiharjoitukset menivät pitkälti pieleen radan liukkauden takia. Pitoa oli mahdoton löytää varsinkin kovemmilla rengasseoksilla.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Turkin GP suorana 13.–15.11.
La: 3. harjoitukset klo 10.55, aika-ajot klo 13.55, ennakkotunnelmat klo 13.00
Su: Turkin GP klo 12.05, ennakkotunnelmat klo 11.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Hamilton kehui rataa vielä torstaina saapuessaan Istanbuliin. Hän odotti varsinkin niskaa repivän kasimutkan ajamista täydellä kaasulla. Perjantain harjoituksissa kuitenkin kävi ilmi, että tällä päällysteellä on ajettava yhtä tarkasti kuin jäällä.

– Tämä oli kyllä pikkuinen katastrofi, suoraan sanottuna, Hamilton nauroi harjoituspäivän päätteeksi.

– Rata on niin fantastinen, joten en ihan täysin ymmärrä, että he käyttävät miljoonia päällysteen uusimiseen. Tiedän, että se on ollut pitkään käyttämättä, mutta ehkä he olisivat voineet vain putsata sen sen sijaan, että he hukkaavat siihen miljoonia, hän hämmästeli.

Hamiltonin mukaan liukastelu tuntuu yhtä hirvittävältä kuin pidon menettäminen siviililiikenteessä. Renkaiden lämpötilaa ei vain saa tarpeeksi ylös pinnan sileyden ja viileän ilman takia.

–  Tämä oli surkeampi kuin Portimaossa, missä oli myös uusittu pinnoite. Mitkään renkaat eivät toimi. Se oli kuin jäärata. Siinä ei saa ihan sitä nautintoa kierroksesta.

– Tämä on vain supertiivis, sileä ja kiiltävä. Välit taitavat olla täynnä öljyä. Se on paskaa isolla P:llä, Hamilton tokaisi.

Lue myös:

    Uusimmat