Valtteri Bottakselle tulivat Lapin-muistot mieleen Istanbulin ajelusta: "Oli itse asiassa aika hauskaa"

Valtteri Bottas yritti ottaa kaiken irti Turkin F1-harjoituksista, vaikka Istanbul Parkin olosuhteet muistuttivatkin perjantaina lähinnä suomalaista jäistä talvikeliä.

Istanbulin radan uudelleenpäällystäminen yhdistettynä vain 15 asteen lämpötiloihin tekivät Pirellin renkaista äärimmäisen liukkaita. Kierrosajat jäivät vielä iltapäivälläkin neljän sekunnin päähän rataennätyksestä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Turkin GP suorana 13.–15.11.
La: 3. harjoitukset klo 10.55, aika-ajot klo 13.55, ennakkotunnelmat klo 13.00
Su: Turkin GP klo 12.05, ennakkotunnelmat klo 11.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottas on tunnettu Lapissa ajetuista Tunturiralleista, joissa Mercedes-kuski on hakenut talvisin ajofiilistä ennen F1-kauden alkua.

– Kyllä se varmasti auttoi. Se oli itse asiassa aika kaukana normaalista ajamisesta. Minulla oli itse asiassa aika hauskaa leikkiä tuolla, Bottas sanoi harjoitusten jälkeen.

– Oli aika liukasta tänään, mutta onneksi on liukkaalla ennenkin ajettu eli ei sinänsä mitään uutta, mutta F1-autolla en ole ikinä kuivalla kelillä noin paljon luistellut. Ihan hauskaa se oli.

Varsinkin kovat renkaat todettiin nopeasti täysin käyttökelvottomiksi, kun pehmeidenkin renkaiden lämmittämisessä oli vaikeuksia.

– Näissä oloissa on aika tärkeää, että saa lämpötilat ylös mahdollisimman nopeasti. Sitten voi saada etulyöntiaseman muihin kuskeihin nähden, Bottas totesi.

– Ajoimme vain yhdellä pehmeällä rengassetillä. Se tuntui selkeästi parhaalta. Eturenkaisiin tuli pientä rakkoa, mutta silti pito oli paras.

Tiimit eivät juuri saaneet kunnon dataa perjantaista. Rata paranee vielä lauantaina ennen aika-ajoja, mutta silti Mercedes yrittää tutkia kaikki viitteet säätöjen valitsemista varten.

– Se on se pito, mikä on, ja sillä mennään. Uskon, että isoimmat parannukset tulevat siitä, miten saadaan renkaat toimimaan. Sieltä löytyy varmaan aika paljon kierrosaikaa, mutta paljon on katsottavaa tänään, mistä löytyy, Bottas kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat