Mainos

Espoon parkkipaikkasonnit seikkailleet ennenkin – omistaja kertoo, miten "poikia" hellitään

Espoon karkurisonnit ovat palanneet takaisin kesälaitumilleen. Uteliaat eläimet voivat hyvin ja palaavat syksyn tullen kotitilalleen Raaseporiin.

Sebastian Nurmen omistamat sonnit ottivat keskiviikkona omin päin tauon kesätyöstään Espoon Laajalahdessa. Perinnemaisemaa hoitavat sonnit karkasivat läheiselle parkkipaikalle, kun aidan sähköpaimen oli rikki.

Nurmi kävi paikanpäällä tarkistamassa tilanteen. Sonnit selvisivät parkkipaikkareissustaan ilman vahinkoja.

– Hyvin ne pojat tulivat takaisin sinne. Eilen on käyty tarkistamassa tilanne ja korjaamassa aitaa. Nyt on rauha maassa ja kaikki hyvin.

Nuoret eläimet ovat käyneet omilla retkillään ennenkin.

– Kyllä siellä viime vuonnakin käytiin vähän seikkailemassa. Muutamissa aidoissa on ollut se ongelma, että on tehty ilkivaltaa ja aitoja on käyty leikkaamassa poikki. Sen kanssakin voi elää.

Karjaa hemmotellaan kotona

Yleensä sonnit pysyvät kuitenkin kiltisti aitauksissaan, Nurmi kertoo. Hänen kyyttönsä ovat hoitaneet perinnemaisemaa Espoossa jo monen kesän ajan. Lehmille ja sonneille reissaaminen tulee tutuksi, sillä niiden kotitila on Raaseporissa Länsi-Uudellamaalla.

– Nämä ovat hirveän kilttejä ja ystävällisiä hemmoja nämä meidän kyytöt.  Kun me tehdään tällaista siirto- ja etätyötä, meidän täytyy myös olla hirveän hyviä kavereita eläinten kanssa. Eli niitä lellitään kotona, niitä kasvatetaan vähän kuin japanilaisia kobe-härkiä.

Nurmen sonnit palaavat kotiin Raaseporin Snappertunaan sitten, kun Laajalahden niityiltä loppuu ruoka. Nurmi on tyytyväinen eläintensä kesälaitumiin ja kiittelee myös paikallisia, jotka olivat hereillä myös keskiviikkona, kun sonnit päättivät jaloitella parkkipaikalla. 

– Yksi pariskunta ihan mielellään odotti siinä parkkipaikalla runsaan tunnin, että me pääsimme ajamaan sinne. Ja sitten Espoon poliisi on toiminut aina hirveän hyvin näissä erikoistilanteissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.