Suojatietä pitkin itsekseen astelleet hevoset herättivät hilpeyttä Hyvinkäällä – Karkulaiset videolle tallentanut Erkki: "Se oli todella sympaattisen näköistä touhua"

0:46
Video: Hevoset jolkottelivat liikenteen seassa Hyvinkäällä perjantaina.

Liikennesääntöjä lähes oikeaoppisesti noudattaneet ja suojateitä käyttäneet hevoskarkulaiset herättivät eilen huvittuneisuutta Hyvinkäällä.

Hevosten karkumatkaa oli todistamassa muun muassa hyvinkääläinen Erkki Helin.

Helin kertoo, että kaksi hevosta seikkaili irrallaan Hyvinkään Hämeenkadulla keskustan tuntumassa iltapäivällä. Hevoset astelivat liikenteen seassa rauhallisesti ja ylittivät tien lähes sääntöjen mukaan.

Autot ajoivat kiltisti hevosten perässä, kun ne menivät rinnakkain tien leveydeltä.

– Bussikin ajoi hevosten perässä niin kauan kuin ne antoivat sille tietä, Helin naurahtaa.

– Se oli todella sympaattisen näköistä touhua, mutta ei tietenkään ihan vaaratonta.

Karkuretkellä jo toista kertaa

Helinin mukaan tämä oli jo toinen kerta, kun tuntemattomaksi jäänyt parivaljakko oli lähtenyt tutustumaan lähiseutuunsa omin luvin. Sama näky kohtasi Mustamännistössä asuvia aikaisemmin tällä viikolla.

Helin ei tiedä, mistä hevoset olivat Hyvinkään keskustaan tulleet. Hän arvioi, että ne olivat päässeet karkuun hevoshaasta korkeiden hankien ansiosta.

"Arvon heppoja voisi käyttää liikenneopettajina"

Syy siihen, että hepat osasivat liikkua niin tottuneesti liikenteen seassa ja pyörätiellä oli Helinin mukaan ehkä se, että ne ovat ratsastaneet samoja reittejä aiemmin.

– Arvon heppojahan voisi käyttää liikenneopettajina siinä, miten käytät suojatietä, miten kävelet tien laidassa ja miten toimit rauhallisesti liikenteessä, Helin ehdottaa.

"Onhan varsanvarsoille taas kertomista"

Helin kertoo, että kun karkurit olivat herättäneet jonkin aikaa ihmetystä liikenteessä, paikalle ajoi farmariauto, jonka kuljettaja kyseli hevosia.

– Me näytimme, että juuri kääntyivät tuonne Kuusipuistoon.

Helin uskoo, että vapauden makuun päässeet karkulaiset palasivat lopulta turvallisesti kotiin.

– Varmaan nuo pari karkaamista ja reissua kaupungille rauhoittavat, ja omat aitaukset ja karsinat tuntuvat taas mukavilta herkkuineen. Onhan varsanvarsoille taas kertomista.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja