Mainos

Parkkipaikan peltilehmät saivat seurakseen lajitovereita – pysäköivät erikoiseen muodostelmaan

Espoon Otaniemessä työskentelevä Kristiina Spinola näki eilen iltapäivällä erikoisen näyn, kun ikkunasta näkyvälle parkkipaikalle ilmestyi lauma sonneja.

– Meillä oli käynnissä palaveri ja yhtäkkiä katsoimme, että mitäs tuolla meidän parkkipaikallamme tapahtuu. Siellä nämä sonnit sitten parveilivat, Spinola kertoo.

Sonnit eivät tyytyneet vain löntystelemään sinne tänne, vaan asettuivat siistiin rivimuodostelmaan parkkipaikan puomin eteen.

 – Laumassa oli yksi johtohahmo, joka puomin eteen meni, ja muut sitten seurasivat sitä. Mietittiin, että menivätkö ne tuohon riviin odottamaan ruokaa, Spinola nauraa.

Märehtijät rikkoivat sähkökaapin

Sonnit olivat karanneet sadan metrin päässä sijaitsevalta luonnonsuojelualueelta, jossa niitä laiduntaa 16 kappaletta. Kymmenen niistä oli lähtenyt karkuun laitumen sähkövirtaa ohjaavan sähkökaapin rikottuaan. Loput sonnit pysyivät laitumella, sillä muutama luonnonsuojelualueella kulkenut ihminen esti niitä karkaamasta.

Pitkään seikkailijat eivät vapaalla jalalla saaneet olla, sillä ne ohjattiin koirien avulla takaisin laitumelle reilun tunnin päästä. Espoon poliisi oli mukana aitaamassa parkkipaikan aluetta.

Karanneet sonnit ovat rodultaan kyyttöjä eli itäsuomenkarjaa. Ne ovat pienikokoisia ja ruskeankirjavia ja ne ovat Laajalahden luonnonsuojelualueella pitämässä perinnemaiseman kasvillisuuden matalana. Sonneja on pidetty alueella perinnemaisemanhoitajina ja useamman vuoden ajan.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.