Parisuhdeoikeuksien julistus

Ihmissuhteessa sinulla on oikeus pitää salaisuuksia ja tavata ystäviäsi. Sinä et myöskään ole hänen äitinsä tai siivoojansa.

Ihmissuhde sujuu loistokkaasti, kun kumpikin tietää oikeutensa ja velvollisuutensa. Glamour listasi, mitä parisuhde vaatii kumppaneilta.

Oikeus vaieta

Joitain asoita saa pitää itsellään. Sähköpostit, päiväkirjat tai tekstarit voivat kuulua vain sinulle, eikä kumppani saa urkkia tai lukea niitä. Et saa pussailla muita ja pitää sitä salassa; saat kuitenkin haaveilla pussailusta ja kirjoittaa siitä vaikkapa eroottisen novellin, jonka voit pitää vain itselläsi.

Oikeus olla kumppani

Sinä et ole rakkaasi äiti. Sinun ei siis tarvitse koko aikaa kehua häntä, pönkittää hänen itsetuntoaan tai valmistaa hänelle lounaita ja eväitä. Jos armaasi haluaa elämäänsä ihmisen vain maksumieheksi ja egon hivelijäksi, sinulla on oikeus vaihtaa seuralaista.

Oikeus pyytää

Jos haluat, että jotakin tapahtuu, pyydä sitä. Ihmissuhteilla on taipumus rullata eteenpäin itsekseen, ja moni jää odottelemaan, että kumppani maagisesti oppii lukemaan ajatuksia ja siten toteuttamaan rakkaansa toiveita. Näin ei tule käymään. Jos haluat jotakin vaikkapa sängyssä, pyydä suoraan.

Oikeus treffeihin

Pari tarvitsee aikaa kahden. Miehen ei tarvitse vuokrata avoautoa ja viedä sinua kaupungin kalleimpaan ravintolaan, mutta olisi suotavaa käydä edes muutamilla oikeilla treffeillä, joilla olette romanttisesti kahden.

Oikeus siivota omat sotkunsa

Sinä et ole hänen kumppaninsa ja huolenpitäjänsä, jos suhde ei ole vielä edennyt vakavaan vaiheeseen. Mies ei voi tulla luoksesi muutamaa kertaa viikossa, sotkea asuntoasi ja jättää sinua sitten siivoilemaan kaaosta. Hänen tulee kunnioittaa kotiasi, aivan kuten sinäkin kunnioitat hänen kotiaan.

Oikeus orgasmiin

Hellän hetken ei aina tarvitse päätyä hekuman huipulle, mutta sinunkin tarpeistasi on pidettävä huolta. Jos kumppani on jatkuvasti itsekäs makuuhuoneessa eikä huomioi sinua edes monen pyynnön jälkeen, näytä hänelle ovea.

Oikeus ystäviin

Mustasukkaisuus tukahduttaa suhteen ja tappaa hellyyden. Kummankin puolison täytyy saada tavata omaa perhettään ja sukulaisiaan vain yksin. Jos hän kyttää menemisiäsi ja vaatii selityksiä siitä, miksi kauppareissu äidin kanssa kesti liian kauan, hanki parempaa seuraa – ansaitset sen.

Oikeus olla oikeassa – ja väärässä

On tosiasia, että jokaisessa suhteessa riidellään joskus. Riitatilanteessa toinen teistä saattaa olla oikeassa, mutta se ei ole tärkeintä. Tärkeintä on riidellä oikein, toista kunnioittaen, ja jättää riidat menneisyyteen. Pienistä asioista on turha nipottaa, joten valitse taistelusi huolella.

Oikeus tuomita ja tulla tuomituksi

Tuomitsemisen ei tarvitse olla railakasta toisen lyttäämistä. Sinulla on oikeus mielipiteeseen, ja saat väittää vastaan, jos sinulta vaaditaan jotakin epämiellyttävää.

MTV3/Helmi

Lähde: Glamour.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja