Pariskunta adoptoi vuosia sijaiskodeissa viettäneet 7 sisarusta juuri ennen joulua: "Heidän ei tarvitse lähteä enää ikinä minnekään”

0:25
Riemukan jälleennäkeminen - pienet ystävykset adoptoitiin samaan maahan

Yhdysvaltalainen pariskunta oli antanut väliaikaisen kodin usealle sijaishoidon lapselle vuosien aikana, mutta ei uskonut ikinä adoptoivansa yhtäkään heistä.

Arkansasissa asuvat Terri ja Michael Hawthorn olivat jo neljän aikuiseksi kasvaneen lapsen vanhempia, eivätkä aikoneet olla sijoitetuille lapsille muuta kuin sijaisvanhempia. Tänä vuonna he ovat adoptoineet kuitenkin yhteensä yhdeksän lasta.

”Emme sitten adoptoi ketään”

Täysi talo ei ole mikään uusi juttu jo kuusi vuotta sijaisvanhempina toimineille Terrille ja Michaelille. Vuoteen 2018 mennessä, pariskunta oli antanut väliaikaisen kodin 80 kasvattilapselle.

– Teemme sitä muutaman vuoden, mutta emme sitten adoptoi ketään, joten älä saa mitään sellaisia ajatuksia, Michael totesi vaimolleen vuosia sitten, mutta tänä vuonna he joutuivat syömään onneksi sanansa.

Pariskunta nimittäin adoptoi tänä vuonna ensiksi 1- ja 3-vuotiaat sisarukset huhtikuussa ja nyt juuri ennen joulua seitsenhenkisen sisaruskatraan: 8-vuotiaan, 9- ja 10-vuotiaat kaksoset sekä 11- ja 15-vuotiaat lapset. Osan seitsemästä sisaruksesta he olivat kuitenkin tunteneet jo vuosien ajan.

– 10-vuotiaille kaksosille tästä tulee jo kolmas joulu kanssamme, Michael kertoo.

Siskokset eivät suinkaan ole olleet Hawthorneilla kolmea vuotta putkeen, vaan sosiaalitoimi on pallotellut heitä kahden piirikunnan välillä, vaikka pariskunta yritti saada heidät useasti takaisin. Siihen aikaan Hawthornit eivät edes tienneet heillä olevan enemmänkin sisaruksia.

– Sosiaalitoimi otti meihin yhteyttä ja kysyi, voisimmeko ottaa muita kyseisen sisaruskatraan lapsia. Vastasimme, että jos emme saa kaksostyttöjä takaisin, emme ole kiinnostuneet muistakaan. Helmikuussa saimme kaikki seitsemän sisarusta kattomme alle, Michael kertoo.

Rankka perhetausta

Michael kertoo, että lapsilla on todella rankka perhetausta, sillä kummatkin vanhemmat ovat huumeidenkäyttäjiä.

Paikallinen uutiskanava THV11 haastatteli lapsia heidän asuinolosuhteistaan aikaisemmassa kodissaan.

– Saimme syödäksemme ainoastaan silloin, kun naapurimme salakuljettivat meille pussillisen sipsejä. Meillä ei ollut tölkinavaajaa ja he antoivat meille tölkkejä, joita emme saaneet auki. Joten ajoittain emme vain syöneet, eräs sisaruksista nimeltään Kyndal kertoo.

Vaikka lapset asuivatkin Hawthorneilla, he eivät olleet vielä virallinen perhe. Tämän vuoden syyskuussa Terri ja Michael sitoutuivat adoptoimaan kaikki seitsemän lasta ja 3. joulukuuta he saivat asiasta oikeuden päätöksen.

Paikka, josta ei tarvitsisi lähteä minnekään

Michael ja Terri jakoivat iloisen uutisen lapsille marraskuussa, eikä kyyneleiltä vältytty.

– Se oli melko tunteikasta. He olivat olleet kanssamme jo jonkin aikaa, mutta kun vihdoin adoptoimme heidät ja he saivat tietää, että heidän ei tarvitse lähteä enää ikinä minnekään muualle.. He olivat muuttaneet viiden eri kodin välillä ja olleet kolmessa tai neljässä eri koulussa viimeisen kolmen vuoden aikana ja olivat vihdoin paikassa, jossa heidän ei tarvinnut huolehtia lähtemisestä, Michael jakaa tunteikkaana.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kyndal peilaa adoptioisänsä tuntemuksia.

– Tuntuu hyvältä, että on perhe, jonka luota voi herätä joka aamu, Kyndal toteaa.

Adoptioiden myötä Michael ja Terri lopettavat sijaisvanhempina toimimisen ja keskittyvät yhdeksään uuteen lapseensa.

Lähde: Yahoo 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja