Pariisin puukkohyökkäyksen epäilty on tunnustanut tekonsa – kiinniotettuja on nyt yhteensä seitsemän

Pariisissa eilen tapahtuneesta lihakirvesiskusta epäilty 18-vuotias mies on tunnustanut, kertovat tutkintaa tuntevat nimettömät lähteet uutistoimisto AFP:lle.

Yksi lähteistä myös vahvistaa jo aiemmin julkisuudessa olleet tiedot epäillyn iästä ja siitä, että tämä on syntynyt Pakistanissa.

Lihakirveellä varustautunut iskijä hyökkäsi lähellä satiirilehti Charlie Hebdon entistä toimitusta, ja kaksi ihmistä haavoittui.

Lähteen mukaan teon taustalla olivat Charlie Hebdo -lehden julkaisemat pilakuvat profeetta Muhammadista. Lehti julkaisi pilakuvat uudelleen, kun oikeudenkäynti vuonna 2015 tehdystä terrori-iskusta lehden toimitukseen alkoi hiljattain.

Oikeuslähde kertoi aiemmin AFP:lle, että poliisi on ottanut kiinni Pariisin eilisestä iskusta epäillyn miehen entisen kämppäkaverin. Kiinniotettuja on nyt yhteensä seitsemän, joista yksi on pääepäilty. Viisi ihmistä otettiin kiinni etsinnässä, joka tehtiin pääepäiltyyn yhdistettyyn rakennukseen.

Myöhään perjantaina poliisi vapautti yhden ihmisen, joka oli otettu kiinni tapahtumapaikalta. Tämän vahvistettiin olevan silminnäkijä, joka oli jahdannut hyökkääjää.

Dokumenttituotantoyhtiö Premieres Lignes on kertonut, että iskussa haavoittuneet ihmiset olivat yhtiön työntekijöitä, jotka olivat ulkona tupakalla.

Ranskan terrorisminvastainen syyttäjä PNAT kertoi perjantaina avanneensa tapahtuneesta tutkinnan. Ranskan sisäministerin Gerald Darmaninin mukaan isku oli "selkeästi islamistinen terrorismiteko".

Vuoden 2015 iskujen oikeudenkäynti alkoi hiljattain 

Oikeudenkäynnissä käsitellään Charlie Hebdon toimitukseen sekä juutalaisten kosherkauppaan vuonna 2015 tehtyjä terrori-iskuja. Lehden toimitukseen hyökänneet islamistiveljekset surmasivat tammikuussa 2015 yhteensä 12 ihmistä, joista moni oli tunnettuja pilapiirtäjiä. Juutalaisten Hyper Cacher -ruokakauppaan tehdyssä iskussa kuoli hyökkääjän lisäksi neljä ihmistä.

Charlie Hebdo on suututtanut monia muslimeja julkaisemalla pilapiirroksia profeetta Muhammadista. Oikeudenkäynnin alkajaisiksi lehti julkaisi piirrokset uudelleen. New York Timesin mukaan ainakin terroristiverkosto al-Qaida on uhannut lehteä uusilla iskuilla pilakuvien julkaisun jälkeen.

Charlie Hebdon toimitus on iskun jälkeen muuttanut. Uusi osoite on pidetty salassa.

Juttua päivitetty klo.14:11

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja