Parhaat mausteet rasvanpolton vauhdittamiseen

Tiettyjä mausteita sisältävä ruokavalio voi antaa aineenvaihdunnalle ylimääräistä potkua!

Liikunnan, riittävän unen ja terveellisen ruokavalion lisäksi aineenvaihduntaa ja rasvanpolttoa voi tehostaa myös tietyillä mausteilla. Lisää näitä supermausteita ruokiisi ja pääset askeleen lähemmäksi painonpudotustavoitteitasi:

1. Inkivääri

Antioksidanttipitoinen inkivääri tunnetaan monista terveyshyödyistään. Tutkijoiden mukaan inkivääri voi myös nopeuttaa aineenvaihduntaa 20 prosentilla kolmen tunnin ajaksi syömisestä. Inkiväärin sisältämät gingeroli sekä kapsaisiini vauhdittavat rasvanpolttoa.

2. Kaneli

Kaneli on monelle suomalaiselle tuttu erityisesti talvisten herkkujen mausteena. Kaneli tehostaa todistetusti aineenvaihduntaa, helpottaa ruoansulatusta ja voi myös auttaa tasaamaan verensokeria. Älä kuitenkaan syö kanelia lusikkakaupalla, sillä vaarana on tällöin kumariinimyrkytys.

3. Cayennepippuri

Cayennepippuri on kiinalaisen ja ayurveda-lääketieteen yksi tärkeimmistä mausteista. Cayennepippurin tiedetään nostavan kehon lämpötilaa ja nopeuttavan aineenvaihduntaa. Cayennen sisältämä kapsaisiini saa myös aivot vapauttamaan mielihyvää aiheuttavia endorfiineja.

4. Kurkuma

Kurkuman sisältämällä kurkumiinilla on muun muassa tulehdusta ehkäiseviä vaikutuksia. Kurkumiinin on myös todettu auttavan rasvanpolttossa.

Lähde:Fitsugar

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja