Parhaan miessivuosan Jussilla palkittu Hannu-Pekka Björkman: "Nyt on tullut aika käydä kaikkia sortavia rakenteita vastaan"

Hannu-Pekka Björkman palkittiin parhaan miessivuosan Jussilla. Björkman sanoi kiitospuheessaan ajan koittaneen käydä sortavia rakenteita vastaan. Hän myös kiitti tärkeän keskustelun aloittaneita rohkeita ihmisiä.

Parhaan miessivuosan Jussin vei Hannu-Pekka Björkman roolistaan elokuvassa Ikitie. Björkman, 49, totesi kiitospuheensa aluksi tuntevansa itsensä melko vanhaksi.

Kiitettyään Ikitien työryhmää, Björkman totesi, että taide ei ole yhteiskunnan sivutuote vaan päämäärä.

– Meidän sukupolvemme tullaan muistamaan siitä, millaista kulttuuria loimme ja minkälaisia arvoja puolustimme. Uskon, että taiteella on mahdollisuus muuttaa ihmistä ja taiteilijoille on annettu voima siihen muutokseen, Björkman sanoi puheessaan.

– Nyt on tullut aika käydä kaikkia sortavia rakenteita vastaan: väkivaltaa, alistamista ja hyväksikäyttöä. Kiitos niille rohkeille ihmisille, jotka avasivat keskustelun. Nyt on meidän vuoromme jatkaa siitä.

MTV.fi haastatteli Björkmania tämän saatua palkintonsa.

– Ikitie oli yksi parhaita elokuvanteon kokemuksia. Rankka elokuva ja tämänkin keskustelun nojalla nähdään, miten rankkoja aiheita voidaan käsitellä niin, että siellä kuvaussetissä on turvallista olla. Kaikki sujui ilman pakottamista.

– On tärkeää luoda tarkasti yhteiset pelisäännöt.

Katso artikkelin alussa video Hannu-Pekka Björkmanin kiitospuheesta.

Lue myös:

    Uusimmat