Parempi parisuhde, vähemmän stressiä – yksinkertaisella vinkillä saat nämä molemmat

Jos parisuhde tuntuu rakoilevan, ottakaa tämä helppo vinkki osaksi viikoittaisia rutiinejanne. Huomaatte taatusti eron! 

Hieronnalla on todettu olevan lukuisia positiivisia vaikutuksia aina aineenvaihdunnan vilkastumisesta rentoutumiseen. Eikä tässä kaikki, sillä uuden tutkimuksen mukaan hieronnasta voi olla hyötyä myös parisuhteelle.

Kosketuksen voimaa ei tule vähätellä

Kyseinen tutkimus esiteltiin vuosittaisessa British Psychological Society’sin kokouksessa. Tutkimukseen osallistuneet pariskunnat osallistuivat kolmen viikon mittaiselle hierontakurssille, jonka aikana heidän tuli arvioida tuntemuksiaan aina ennen ja jälkeen jokaista hierontasessiota.

Henkilöiden tuli arvioida omaa fyysistä ja psyykkistä terveyttään, mutta myös energiatasoaan, mielialaansa, mahdollista emotionaalista stressiä ja fyysisiä rajoitteita. 

Vastausten perusteella hieronnan todettiin auttaneen pariskuntia lujittamaan suhdettaan samalla, kun se lisäsi yksilöiden hyvinvointia. Hieronnan mukanaantuoma läheisyys ja stressiä vapauttava vaikutus näyttää olevan varsin hyvä yhdistelmä parisuhdetta ajatellen.

Tutkimusta johtanut Sayuri Naruse muistuttaa, että molempien osapuolten tulee tuntea olonsa mukavaksi hieronnan aikana. Tämä voi vaatia hieman aikaa ja toisen mieltymyksien kuuntelemista. 

– Se on vähän kuin ruoanlaittoa. Jokainen osaa kokata, mutta kuka tahansa ei osaa laittaa mukavaa ateriaa ilman kärsivällisyyttä tai kokemusta, Naruse selittää.

Vaikka hieronnasta todettiin olevan parisuhteelle hyötyä, osa osallistujista koki yhteisen ajan löytämisen haasteelliseksi. Naruse muistuttaa, että vaikka hierontahetki veisikin vähän aikaa, se on todella sen arviosta.

– Meidän ei tulisi vähätellä kosketuksen voimaa, tutkija muistuttaa.

Lähde: Health

***

1:07

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja