Paranna keskittymiskyäsi - 3 vinkkiä digipaastoon

Nykyihmisen päivät koostuvat jatkuvista digitaalisista keskeytyksistä. Älypuhelin piippaa ja Facebookia pitää vilkuilla vähän väliä. Ota siis ajankäyttö takaisin haltuusi näillä kolmella simppelillä askeleella.

Facebookin tykkäämiset ovat koukuttavia, sillä ne saavat kehossamme aikaan dopamiini-ryntäyksen. Dopamiini puolestaan aiheuttaa meissä mielihyvän kokemuksia ja osallistuu tunteiden säätelyyn.

Lyhyeksi tarkoitetut keskeytykset voivatkin huomaamattamme viedä jopa tunteja päivästämme. Näillä kolmella vinkillä saat järkeä ajankäyttöösi.

1. Sano peleille ei

Monet pelit on suunniteltu siten, että ne tuntuvat jatkuvan ikuisesti. Kun olet läpäissyt yhden tason, seuraava alkaa saman tien. Päätä siis välillä sanoa peleille kokonaan ei.

2. Vaihda automaattiohjaus manuaaliin

Saatat ajatella, että käyt pikaisesti Facebookissa, mutta viisitoista minuuttia myöhemmin huomaat katsovasi koneelta kissavideoita ja olevasi jo myöhässä palaverista. Facebookissa jumittamisen sijaan hengitä hetki syvään ja katsele ulos ikkunasta tai nouse ylös ja venyttele. Näin saat ajatuksesi kasaan netissä surffailun jälkeen.

3. Pidä digipaasto

Vältä nettiä ja älypuhelinta illan tai koko päivän ajan. Saatat tuntea itsesi alkuun hermostuneeksi, mutta todellisuudessa paasto lataa akkujasi. Lähde vaikka kävelylle tai puutarhaan ja kohta et ikävöi Twitteriä enää lainkaan.

(MTV)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja