Mainos

Pappispoliitikkoa syytettiin seksuaalisesta ahdistelusta USA:ssa – mies löydettiin kuolleena

0:40

Kentuckyn osavaltion edustajainhuoneen edustaja Dan Johnson löytyi eilen kuolleena ampumahaava kehossaan. Kuoleman epäillään olevan itsemurha. Johnsonia oli aiemmin syytetty seksuaalisesta ahdistelusta. Kuolemasta uutisoivat useat englanninkieliset mediat.

Republikaaniedustajan kuolema tapahtui vain vuorokausi sen jälkeen, kun hän oli kiistänyt voimakkaasti itseensä kohdistetut syytökset seksuaalisesta ahdistelusta. Kentuckyn republikaaninen puolue halusi Johnsonin eroavan edustajanpaikaltaan syytösten takia, mutta hän kieltäytyi eroamasta. 

Bullittin piirikunnan sheriffi sanoi Johnsonin pysäköineen autonsa sillalle harvaan asutulla alueella ja ampuneen itsensä autonsa eteen. Puoliautomaattinen käsiase löytyi ruumiin lähistöltä.

Johnsonia syyttänyt nainen kertoi ahdistelun tapahtuneen varhain uudenvuodenpäivänä vuonna 2013. Väitetyn ahdistelun uhri sanoo olleensa ahdisteluhetkellä 17-vuotias ja asuneen tapahtumahetkellä Heart of Fire -seurakunnan tiloissa. Johnson toimi tuolloin seurakunnan pastorina. Nainen sanoi Johnsonin suudelleen tätä vaatteiden alle.

Ennen kuolemaansa Johnson julkaisi Facebook-päivityksen, jossa hän sanoi muun muassa syytösten olevan vääriä, rakastavansa Jumalaa ja vaimoaan jota kutsui maailman parhaaksi vaimoksi. Bullittin piirikunnan kuolinsyyntutkija kertoi Johnsonin läheisten huolestuneen päivityksen nähtyään ja ilmoittaneen asiasta viranomaisille. Poliisi jäljitti Johnsonin puhelimen ja löysi tämän kuolleena. Johnsonille on tarkoitus tehdä ruumiinavaus tänään.

Kentuckyn osavaltion kuvernööri Matt Bevin ilmoitti Twitterissä olevansa surullinen Johnsonin kuoleman takia.

Johnson ehti toimia osavaltion kansanedustajana vain vajaan vuoden. Sitä ennen hän toimi Heart of Fire -seurakunnan pastorina ja nimitti itse itseään seurakuntansa "paaviksi". Johnson oli ollut kohu-uutisoinnin aiheena aiemminkin hänen nimitettyään presidentti Barack Obamaa "apinaksi".

Seksuaalinen ahdistelu on ollut Yhdysvaltojen kuumimpia puheenaiheita viime viikkoina. Lähipäivinä kolme korkean tason poliitikkoa on joutunut eroamaan ahdistelusyytösten takia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.