18 ihmistä hengiltä Mainessa ampunut mies löytyi kuolleena läheltä entistä työpaikkaansa, josta hän oli saanut potkut

Ainakin 22 ihmistä on saanut surmansa ampumisissa Yhdysvaltain Mainessa – Ampuja tallentui kameraan 0:45
Ainakin 18 ihmistä on saanut surmansa ampumisissa Yhdysvaltain Mainessa – Ampuja tallentui kameraan

Presidentti Joe Biden lupasi jälleen tehdä kaiken voitavansa aseväkivallan hillitsemiseksi.

Mainen osavaltiossa Yhdysvalloissa tapahtuneesta joukkoampumisesta epäilty 40-vuotias mies on löydetty kuolleena, kertoivat osavaltion viranomaiset varhain lauantaina Suomen aikaa.

Mainen osavaltion järjestysviranomaisten edustajan Mike Sauschuckin mukaan epäilty oli ampunut itsensä ja hänen ruumiinsa löytyi ennen iltakahdeksaa perjantaina paikallista aikaa.

CNN ja ABC kertoivat lähteidensä perusteella, että ruumis löytyi Lewistonin kaakkoispuolella sijaitsevasta Lisbonista metsäiseltä alueelta läheltä epäillyn entistä työpaikkaa, josta tämä oli jokin aika sitten irtisanottu.

Mainen senaattori Susan Collins kertoi viestipalvelu X:ssä, että presidentti Joe Biden oli soittanut hänelle ja kertonut epäillyn kuolleen. Biden antoi asiasta myös oman lausuntonsa.

–  Tulen tekemään kaiken voitavani lopettaakseni tämän aseväkivallan epidemian. Mikään vähempi ei riitä Lewistonin yhteisölle ja kaikille amerikkalaisille, sanottiin Valkoisen talon julkistamassa Bidenin lausunnossa.

Poliisi sai satoja vinkkejä

Epäiltyä etsittiin Mainessa laajoilta alueilta, ja esimerkiksi kouluja suljettiin. Aiemmin perjantaina viranomaiset seuraavansa yli viittäsataa vinkkiä ja johtolankaa epäillyn mahdollisesta olinpaikasta.

Epäilty ampuja oli Yhdysvaltain asevoimien reserviläinen. Yhdysvaltalaismediassa on uutisoitu, että epäilty oli hiljattain lähetetty psykiatriseen hoitoon sen jälkeen, kun hän oli kertonut kuulevansa ääniä.

Lewistonissa keilahallissa ja ravintolassa keskiviikkona tapahtuneissa ampumisissa kuoli 18 ihmistä ja haavoittui 13. Uhrien joukossa oli muiden muassa seitsemänkymppinen pariskunta sekä 14-vuotias poika ja tämän isä.

Uhrimäärä on Yhdysvaltain tämän vuoden joukkoampumisten suurin. Ampuma-aseväkivaltaa tilastoivan Gun Violence Archive -verkkosivuston mukaan maassa on ollut tämän vuoden aikana yli 560 joukkoampumista. Sivusto määrittelee joukkoampumiseksi tapauksen, jossa on haavoittunut tai kuollut vähintään neljä ihmistä.

Lue myös:

    Uusimmat