Pappi heitti autistisen pojan pihalle pikkusisaren kastetilaisuudesta – perheen selittelyt eivät auttaneet: välikohtaus tallentui videolle

1:50
Välikohtaus tallentui videolle.

Pappi heitti autistisen pojan ulos kirkosta kesken kastetilaisuuden Yhdysvalloissa New Jerseyssä. 

Kyseessä oli perheen vauvan kastetilaisuus ja paikalla olivat vain perhe ja pappi. Tapaus sattui maanantaina Hillsidessa New Jerseyssä. 

Perheen äiti Julia Vicidomini kertoo, että he pystyivät ottamaan autistisen 7-vuotiaan poikansa Nicholaksen mukaan tilaisuuteen, koska paikalla ei ollut muita. 

Ei suostunut pyytämään anteeksi

Videolla näkyy, kuinka Nicholas touhuaa ja pitää meteliä taustalla. Pappi ei siedä tätä ja komentaa taustalla olevia ihmisiä viemään pojan ulos.

Äiti yritti selittää papille, että hänen poikansa ei ymmärrä tilannetta, mutta pappi ei kuunnellut. 

Perheen äiti on käynyt samassa katolisessa kirkossa lapsesta asti, mutta nyt hän aikoo vaihtaa seurakuntaa.

Perhe myöntää tehneensä virheen siinä, etteivät he kertoneet papille etukäteen heidän poikansa tilasta. Tilaisuuden jälkeen perhe kertoo selittäneensä tilanteen papille, mutta heidän mukaansa pappi kieltäytyi pyytämästä anteeksi. 

– Kun hän tuli ulos, näytin hänelle, että tässä on poikani Nicholas, jonka poistit tilaisuudesta. Hän ei osaa puhua ja hän on seitsemänvuotias. Pappi alkoi väittämään heti vastaan sanomalla, että "en heittänyt häntä pihalle", samalla hän korotti ääntään, perheen isä Marc Vicidomini kertoo. 

Newarkin arkkihiippakunta julkaisi anteeksipyynnön tapahtuneesta. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja