Mainos

Paperin pyöritys loppuu: Turvapaikkahakemukset käsitellään jatkossa sähköisesti

Maahanmuuttovirastoon huhtikuun puolenvälin jälkeen saapuneet turvapaikkahakemukset käsitellään kokonaan sähköisesti.

Sähköinen järjestelmä sujuvoittaa hakemusten käsittelyä, mutta tarkkaa arviota ajansäästöstä ei voi vielä antaa, kertoo turvapaikkayksikön tulosalueen johtaja Juha Similä Maahanmuuttovirastosta.  

– Vaikea sanoa, säästyykö päiviä vai viikkoja. Kestää hetken, ennen kuin muutos käsittelyaikojen kestossa nähdään, Similä sanoo.

Kevennyksiä paperiviidakkoon

Sähköisessä järjestelmässä kaikki turvapaikkaprosessiin liittyvä tieto on viranomaisten käytettävissä heti ympäri Suomen. Samalla paperin pyöritys loppuu, kun kaikki turvapaikanhakijan toimittamat dokumentit voidaan skannata suoraan sähköiseen järjestelmään.

– Kaikki ymmärtävät, että kun asiakirjojen postittaminen paikkakunnalta toiselle jää pois, on sillä merkittäviä vaikutuksia. 

Muutosta kiitellään jo kovin työntekijöiden suunnalla, kun enää oikeaa dokumenttia ei tarvitse etsiä paperipinoista tai soitella puuttuvien liitteiden perään viranomaiselta toiselle.

Uusi järjestelmä hyödyttää myös turvapaikanhakijoita.

– Hakija saa asiakirjat heti takaisin. Meidän ei siis enää tarvitse säilyttää asiakirjoja hakuprosessin loppuun, Similä summaa etuja.

Vappuun mennessä Maahanmuuttovirastoon oli saapunut runsaat 2600 turvapaikkahakemusta.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.