Mainos

Paperiliiton puheenjohtaja: Pääministeri on ehkä kuunnellut liiton puheita

Paperiliiton puheenjohtaja Petri Vanhala sanoo, että pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on ehkä kuunnellut Paperiliiton puheita. Sipilä arvioi MTV:llä, että palkankorotuksissa nollan prosentin linja on kohtuuton. Vanhalan mukaan Sipilä voi näin todeta ja Paperiliitto on samaa mieltä.

– Pitääkö pääministerin ylipäätään puuttua (palkankorotuksiin), se on sitten toinen asia, Vanhala sanoo.

Sipilä on aiemmin varonut puuttumasta palkankorotuskeskusteluun. Vanhalan mukaan Sipilä ei ole ollut suoraan yhteydessä.

Työnantajapuolen Metsäteollisuus ehdotti aiemmin, että työehtosopimusta jatkettaisiin vuodella nollan prosentin palkankorotuksella. Palkansaajapuolen Paperiliitto on ollut tyrmistynyt nollakorotusehdotuksesta.

Osapuolten neuvottelut keskeytyivät perjantaina. Paperiliitto on kohottanut valmiuttaan mahdollisen työtaistelun varalta.

Vanhalan mukaan Metsäteollisuus ei ole ollut neuvotteluiden keskeytymisen jälkeen missään yhteydessä. Työntekijäpuolen luottamusmiehiä on koolla useampana päivänä tällä viikolla. Paperiliiton hallitus kokoontuu ensi viikon keskiviikkona ja torstaina käsittelemään tilannetta.

16-vuotias Katariina toimi pääministerin neuvonantajana

8:51

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.