Mainos

Paperiliiton Ahonen: AKT:llä on täysi tukemme

Paperiliiton puheenjohtaja Jouko Ahonen vakuuttelee tukeaan AKT:lle, vaikka ahtaajien satamalakko iskee välittömästi metsäteollisuuteen.

- Ay-liikkeen solidaarisuus on vahva ja ymmärrämme AKT:n tavoitteet parantaa työntekijöiden työsuhdeturvaa. Ymmärrystä ja tukea löytyy siitäkin huolimatta, että lakolla on ikäviä vaikutuksia meidän alallemme, Ahonen sanoo.

Ahonen on luottavainen, että satamalakko saadaan loppumaan nopeasti. Kuljetuslakon päättyminen aiemmin tällä viikolla oli hänen mielestään rohkaiseva esimerkki, vaikka satamalakon neuvottelijoilla on vielä suurempia erimielisyyksiä.

- Tässä on pelissä niin isoja asioita ja niin paljon painetta, että toivon viisautta sekä sovittelijalle että neuvottelijoille, Ahonen sanoo.

Metsäyhtiö UPM ilmoitti heti aamulla Rauman tehtaan pysäyttämisestä. Paperiliiton Ahonen on valmistautunut siihen, että uusia ilmoituksia tehtaiden alasajosta on tulossa. Työntekijöiden palkanmaksu keskeytyy viikko sen jälkeen kun paperikoneet ovat pysähtyneet.

- Varmasti tehtailla eletään jännityksessä. Viestini työntekijöille on, että pannaan koneet sellaiseen kuntoon, että ne saadaan nopeasti käyntiin, kun satamalakko on päättynyt, Ahonen viestitti Rauman tehtaalle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.