Mainos

Paperiliitolta ei päätöksiä uusista työtaistelutoimista – ylityökielto työpaikoilla jatkuu

1:56

Ylityökielto paperiteollisuuden työpaikoilla jatkuu. Paperiliitto kertoo nettisivuillaan, että liiton hallitus ei tänään päättänyt uusista työtaistelutoimista, mutta valtuudet niiden aloittamiseen on edelleen liiton työehtosopimusneuvottelukunnalla.

Paperiliiton hallitus oli tänään koolla ja keskusteli työehtosopimustilanteen tulevista vaihtoehdoista. Sopimuksettoman tilan alkamisesta huolimatta Paperiliitto kertoo korostavansa valmiuttaan asiallisiin ja tasapuolisiin neuvotteluihin. Liiton hallituksen mielestä tulevassa työehtosopimuksessa tulee näkyä myös Paperiliiton tavoitteet. Paperiliiton mukaan sopimus ei voi olla pelkästään yksipuolisesti työnantajan sanelema.

Keskiviikkona Paperiliitto ilmoitti Metsäteollisuudelle katkaisevansa neuvottelut paperiteollisuuden työehtosopimuksesta. Lisäksi paperiteollisuuden työehtosopimusta noudattavilla työpaikoilla alkoi ylityökielto tänä aamuna kello kuudelta.

Paperiliitto tyrmäsi keskiviikkona Metsäteollisuuden esityksen

Metsäteollisuus tuli keskiviikkona ennen Paperiliiton ilmoitusta julkisuuteen sopimusesityksellään. Ensisijaisena tarjottu vaihtoehto olisi ollut voimassa 26 kuukautta, ja siihen sisältyvän palkankorotuksen kustannusvaikutus olisi ollut noin 1,5 prosenttia ensi vuonna ja 1,5 prosenttia vuonna 2019.

Sopimus olisi mahdollistanut muun muassa sen, että ulkopuolisen työvoiman käytöstä olisi voitu sopia paikallisesti nykyistä selvästi laajemmin.

Paperiliiton puheenjohtaja Petri Vanhala sanoi STT:lle keskiviikkona, että esitys piti sisällään sellaisia elementtejä, joita Paperiliitto ei voinut hyväksyä.

Vanhala arvioi, että toinen vaihtoehto, eli 14 kuukautta yhden prosentin palkankorotuksella, tarjottiin siksi, ettei työnantajapuoli itsekään uskonut ensisijaisen tarjouksensa läpimenoon.

Metsäteollisuus kertoi keskiviikkona STT:lle haluavansa edelleen jatkaa neuvotteluita.

– Olemme sitä mieltä, että nämä asiat pitää neuvottelupöydässä pystyä ratkaisemaan. Odotan ja toivon, että Paperiliitto mahdollisimman pian palaa meidän kanssa neuvottelupöytään asian eteenpäin keskustelemiseksi, Metsäteollisuuden työmarkkinajohtaja Nina Pärssinen sanoi STT:lle. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.