Mainos

Metsäteollisuus tulehtuneista neuvotteluista: Ei ole ollut edellytyksiä keskustella palkankorotuksista

Puheet kovenevat paperin neuvotteluissa. Paperiliitto kertoo kohottavansa valmiutta mahdollisen työtaistelun varalta.

Metsäteollisuuden mukaan Paperiliitto ei ole ollut halukas keskustelemaan merkittävistä tuottavuutta parantavista muutoksista paperiteollisuuden työehtosopimukseen. Sen vuoksi ei Metsäteollisuuden mukaan ole ollut edellytyksiä keskustella palkankorotuksista.

Metsäteollisuus ja Paperiliitto ovat neuvotelleet keväästä alkaen paperiteollisuuden työehtosopimusmuutoksista.

Metsäteollisuus kertoo esittäneensä, että nykyistä sopimusta jatkettaisiin sellaisenaan vuodella ja että neuvotteluja tuottavuutta parantavista sopimusmuutoksista voitaisiin jatkaa heti. Metsäteollisuuden mukaan tavoitteena on saada samantyyppiset, joustavat työehdot kuin muilla teollisuusaloilla jo on.

Työnantajien Metsäteollisuus kertoo haluavansa turvata tuotannon ja työpaikat Suomessa, mutta se edellyttää työehtosopimuksen päivittämistä vastaamaan nykypäivän kilpailutilannetta ja työelämää. Metsäteollisuuden mielestä merkittävien ja aidosti tuottavuutta parantavien työehtosopimusmuutosten tekeminen on välttämätöntä. Esimerkiksi paino- ja kirjoituspaperin kysyntä metsäteollisuuden päämarkkina-alueella Euroopassa supistuu edelleen ja samaan aikaan paperin tuotannossa on ylikapasiteettia.

Esimerkiksi alihankinnan käyttökiellon poistaminen mahdollistaisi Metsäteollisuuden mukaan yrityksissä muun muassa paremman varautumisen ruuhkahuippuihin. Tällaisista muutoksista saatavista tuottavuushyödyistä Metsäteollisuus kertoo olleensa valmis maksamaan palkankorotuksia.

"Metsäteollisuuden esitys halventaa työntekijöitä"

Paperiliiton hallitus oli tänään aamupäivällä koolla käsittelemässä työehtoneuvottelujen tilannetta. Paperiliiton hallituksen mielestä Metsäteollisuuden esitys halventaa työntekijöitä. Paperiliitto ilmoitti jo keväällä, että nollaratkaisun tekeminen ei ole mahdollista.

Paperiliiton hallitus päätti, että paperiteollisuuden työpaikoilla keskeytetään paikallinen yhteistoiminta työntekijä- ja työnantajaosapuolten välillä maanantaista alkaen.

Lisäksi Paperiliitto kohottaa valmiutta mahdollisen työtaistelun varalta. Paperiliiton hallitus kävi tänään läpi liiton työtaisteluohjeita ja teki lakkoavustuksen maksamista koskevat päätökset. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.